film: miss firecracker

Det var aldri tvil i mine tanker om at denne filmen var laget på 80- tallet, jeg ble faktisk overasket over hvor sent på 80-tallet den var laget. Det som kjennetegner filmen fra epoken er den litt tragiske og realistiske stemningen. Den var helt klart laget før alle amerikanske filmer skulle ha en happy ending.

Carnell skal endelig få oppfylt sin store drøm, å delta og forhåpentligvis vinne misse konkurransen i bygda. Hun er en ganske enkel jente med rykte om å være litt lett på tråden, men hun har jobbet hardt med å fjerne dette ryktet og i år er siste året hun har mulighet til å bli med på konkurransen, til neste år er hun for gammel. Hennes store drøm er å vinne i den røde kjolen kusina hennes hadde på seg da hun vant for flere år siden, men kjolen virker å være borte.

Det er mange små hindre i veien for at Carnell skal få delta og kunne vinne konkurransen, men selv om hun fremstår som litt enkel har hun en utrolig styrke til å komme seg videre.

Leave a Reply