film: gåten ragnarok
En arkeolog som er besatt på å finne ut av historien til Osebergskipet får seg en overraskelse da han tar med seg familien på noe han tror skal være en skattejakt i Finnmark ( Russland) . Etter at vikingskip museet mister støtten til forskningen sin, og arkeologen mister jobben, virker steinen som fungerer som et kart som en gave fra gudene. Han pakker sammen ungene og tar med seg noen kollegaer og begir seg på en vandring inn i skogene fra Finnmark. De passerer etterhvert gamle sovjet grensen og befinner seg nå i ingenmannsland land. Hva er det på øya som Oseberg vikingene besøkte, og hvorfor har de gjort det så vanskelig å finne stedet? Kanskje fordi stedet ikke er et hemmelig skattekammer, men hjemmet til noe forferdelig, og kanskje kartet ikke er et skattekart men en advarsel. Filmen er utrolig godt laget og hadde det ikke hvert for at de pratet norsk, ville jeg ha glemt at filmen var fra Norge. En eventyr film med vikinger, Midgardsormen og idiotiske mennesker.  

Leave a Reply