film: 14 hours

14HoursJoBeth.jpg

Etter filmen sitter jeg sjokkert et lite øyeblikk, de avsluttet nemlig filmen med å fortelle at dette var Amerikas mest ødeleggende tropisk storm med 22 døde og en stor pengesum av skader. Det er jo ingenting tenker jeg til meg selv, de lyver! Men så klarte fornuften å ta igjen tankene og minnet meg på at denne stormen var i 2004 og filmen laget i 2005, de har ikke møtt Katrina, Andrew og Ike enda. Stormen denne filmen handlet om var ikke stor nok til å havne på topp tre lista. Kanskje ikke sette like historiske fakta på slutten av en film, de blir fort utdaterte, dessverre.

Nå sier jeg at stormen ikke var så stor, men den var dramatisk nok for de 22 som mistet livet, de 10 000 som mistet hjemmene sine og selvfølgelig alle pasientene og ansatte på sykehuset filmen handler om. Filmen er basert på timene under og etter stormen og et stort amerikansk sykehus mistet strøm og backup strøm. Fra noen små dråper fra et rør til overfylt første etasje følger vi sykepleiernes (og en lege) sin kamp for å redde pasienter og etterhvert evakuere dem.

Det er et rørende øyeblikk når alle i nabolaget samler seg for å hjelpe til med evakueringen, men ellers synes jeg ikke så veldig mye om filmen. Den filmet en del sener i klassisk katastrofe filming, så du forventer deg at noe skal skje, men det tar ikke lang tid før du kommer på at katastrofen var regnet og at det er tvilsomt det går mer galt.

Jeg liker katastrofefilmer og jeg liker legeserier så jeg trodde dette kom til å bli en sikker vinner, men den havner nok bare i midten sammen med en hel haug andre filmer jeg fort glemmer.  

#film  #drama #katastrofefilm 

Leave a Reply