Film: tomorrow when the war began

Har man først lest boka, må man jo se filmen. Filmen var egentlig veldig lik boka og det dukket ikke opp en eneste overraskelse.  Akkurat som boka handler den om 7 tenåringer som reiser på camping tur et sted hvor ingen kunne tro at det gikk an å dra, hell. Nede i noen klipper ligger det et lite grønt område som er perfekt for dem, kanskje mer perfekt en de tror for når den uke lange ferien er over, dukker de opp til en helt annen verden enn den de forlot. Et land har okkupert Australia og de er i krig. Alle de andre i området har blitt tatt til fange for flere dager siden og de finner seg selv i en komplisert situasjon. Uten voksne til å fortelle dem hva de skal gjøre må de komme opp med forslag på hvordan de skal overleve og hvordan de skal ta igjen på egenhånd.

Filmen er litt mer oppdatert enn bøkene, siden enkelte ting har blitt mer vanlig fra boka ble skrevet til filmen ble lagd, men jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke tenkte på mangelen av mobiltelefoner og bærbare datamaskiner når jeg leste boka. Dessverre klarer ikke filmen å fange deg på samme måte som boka gjør, og det at det har tatt dem 3 år på å filmatisere bok 2 sier nok litt om mottagelsen. det er en ungdoms krigs film og den var underholdende.

bildet på coveret er forresten siste sene i filmen

Leave a Reply