bok: The Night is for Hunting – John Marsden

Den tyngste og kjedeligste boka i serien.

Mens jeg har hatt problemer med å slå av de andre lydbøkene, har jeg her slitt med motivasjonen til å slå på igjen når jeg har sluttet. Selve boka er nok ikke særlig tung, men når du kjeder deg blir selv lettleste bøker veldig tunge.

Som vanlig tar boken opp igjen tråden der forrige bok sluttet, vennene har flyktet inn i byen etter at de sprengte opp flyplassen og har her snublet over en gruppe med unger som er ville, farlige og sultene.

Vennegjengen prøver å hjelpe dem og havner midt i en operasjon fra det militæret, som går ut på å hente inn ungene. Vennene redder de fem ungene som blir fanget og tar dem med seg hjem, problemet er at ungene ikke stoler på voksne og samme hva vennene gjør, ser det ut til at ungene aldri vil stole på dem.

Veldig mye av denne boka handler om å jakte på rømte unger, trøste skrikende unger osv. litt krigs handling når de redder ungene i starten av boka og på slutten når de raider et hus for å lage julaften for ungene.

 

Men slutten er genial og du gleder deg til å kaste deg over siste bok i serien. ( kan det kalles siste bok når det er en oppfølgings serie på tre bøker etterpå)

Leave a Reply