Bok: The Dead of the Night – John marsden

Bok to I tomorrow serien

Det har gått noen uker siden elli og vennene hennes sprengte opp en bro og nå begynner de å bli rastløse og vil legge nye planer. Det er en liten ubehagelig følelse etter at alle leste hva elli hadde skrevet om dem, og selv om hun fortsatt skriver er det ikke like stor entusiasme for det. Det har også tatt mye av dem å miste to av vennene sine.

De bestemmer seg for å finne ut av hvor elven deres fører og dukker opp ved en annen leir av overlevende. Først blir de overlykkelige over å ha funnet voksne igjen, men de merker fort at noe ikke er helt som det skal her. Deres store militære oppdrag ser ut til å ha hvert tull og skillet mellom gutter og jenter sliter veldig på ellie.

Men deres trygghet ved å finne andre frie forsvinner fort da gruppen blir lurt av fienden og angrepet. Alle vennene kommer seg ut i tide, men med forskjellige fysiske og psykiske skader.
Det hjelper heller ikke å finne ut av at han som ble igjen for å passe leiren har forsvunnet.

Men når de er oppe blant menneskene og leter etter vennen sin og mat, finner de ut hvor det lokale hovedkontoret til fienden er. De spionerer på det for å se om de finner noe å gjøre, men det er når de ser at lederen av den andre gruppen har gått over til fienden mens resten er drept de bestemmer seg.

Ved hjelp av mye planlegging og masse flaks gjennomfører de sitt tredje angrep på fienden, de flykter tilbake til hell og forstår at de må ha truffet et større mål en de trodde når de ser hvor stor innsats fienden legger i å finne dem. Selv er de deprimerte etter å ha funnet den savnede vennen deres druknet etter en bilulykke på vei hjem fra seieren, det virker som de ikke får glede seg over noen av seirene sine.

Bok 2 i serien er ikke like genial som bok 1, men den følger godt etter allikevel. Det er spennende å følge tenåringene på oppdragene de påtar seg og livet de lever.

The Dead of Night (Tomorrow, #2)

Leave a Reply