Bok: tomorrow when the war began – john marsden

Det var salg på audible.uk.co, to bøker som var filmatisert for prisen av 1. jeg hadde nok håpet på et bedre utvalg men fant to bøker jeg syntes det kunne være spennende å få med seg og kjøpte dem. Boka jeg startet med viste seg å være første bok i en serie og jeg angrer ikke på at jeg startet på den, sliter bare litt med å stoppe.

I boken følger vi 7 tenåringer som bestemmer seg for å droppe bygdefesten og reise ut til et øde sted i skogen. Stedet som er en blanding av fjell og skog er kjent som hell (helvete) og uten om en legende om en morder som flyktet dit skal ingen ha hvert der. De er litt usikre på om det er fysisk mulig å komme seg ned.

Men på vei ned finner de ikke bare en fin campingplass, men også bevis for at myten om mannen er ekte, for noen har bygd en bro der nede.

Det som skal være en uke med camping forandrer seg veldig når de på vei hjem igjen oppdager at noe er galt. Husene er forlatt og kjæledyrene har omkommet, strømmen er borte og det er ingen signaler på radioen, når de legger dette sammen med alle jetflyene de så noen dager tidligere forstår de at landet deres har havnet i krig og er okkupert.

De pakker med seg det de tror de trenger for å overleve og reiser ned til hell igjen. Nå må de bestemme seg for hva de skal gjøre, skal de bare gjemme seg her? skal de finne ut mer? Skal de kjempe? Når de prøver å finne ut hva som har skjedd med familiene sine finner de en tenåring til som har klart å unnslippe og sammen planlegger de å sprenge opp brua som fiendene bruker som hoved åre for trafikken inn i landet.

 

Herlig bok

Leave a Reply