film: world war z

etter å ha lest boka og sett traileren var jeg litt forvirret, sammenhengen var? så var ikke så spent som jeg burde ha hvert, var klar for å bli skuffet. Men jeg hadde jo den fordelen at jeg elsker verden går under historier så jeg måtte se den.

Det var noen referanser til boka innimellom, men du glemte egentlig fort boka og så på dette som en egen historie. Når referansene dukket opp ville jeg dytte til kusina mi slik at hun kunne bekrefte hva jeg syntes å få med meg, men jeg satt stille.

Om du tror du skal se en nyskapende zombie film tar du feil, her er det en hvit helt som tidligere har jobbet innen for en viktig organisasjon som trengs for å redde verden. Men det er noen forskjeller både fra boka og andre zombie filmer man må merke seg, disse zombiene spiser ikke. Der du i andre historier risikerer å bli revet i stykker og spist opp, blir du bare bitt og litt banket opp her. Siden zombiene ikke stopper og spiser, eller er drevet av sult følelsen får det dem til å bevege seg raskere igjennom folkemengdene og ikke så drevet av lukt.

Mesteparten av filmen er lagt opp til å følge historien i boka fra et nytt synspunkt, men med enkle forandringer som gjør sammenligningen umulig. Filmen var ganske forutsigbar, men selv om du viste hva som kom til å skje ødela det ikke så mye av opplevelsen.

Action, idioti, redsel, tilfeldigheter og litt humor innimellom

Ps: sprenger du en håndgranat inne i et fly, kan du ikke være overasket over at det styrter.

Leave a Reply