the sims sin historie sett fra en spillers perspektiv – meg altså

15 år gammel og god veteran av simcity og simcity 2000, ja jeg vet at 3000 hadde kommet ut, men jeg var så fornøyd med min 2000 at jeg ikke gadd å oppgradere. Jeg skulle flytte fra den store byen og ut på landet, og siden jeg aktivt søkte venner der jeg skulle flytte var det kjent at det kom en Oslo jente, men ikke bare en Oslo jente, men en datafrelst jente.

Jeg smilte søtt til de to datagruppene som var i område, de var litt konkurrenter og begge to ville være den første til å få en jente i gruppa, men jeg lot valget ligge, jeg hadde ikke hastverk. Det var et nytt hus, plutselig hadde vi hage og folk å bli kjent med.

Det var ingenting jeg ønsket meg mer til 16 års dagen min enn the Sims.

Første gang jeg så reklamen for spillet satt jeg bare og skrek (jeg var en jente i fjortis alderen) og innen bursdagen min kom i august hadde jeg sett alt av reklamefilmer og klipp jeg kunne finne. Jeg fikk alt jeg ønsket meg denne bursdagen, selv det jeg hadde glemt å skrive opp på lista, men ikke the Sims. Men ingen fare, jeg hadde fått penger så jeg kunne kjøpe det (folk var litt usikker på prisen og hadde derfor ikke kjøpt det)

Jeg installerte spillet og alle mine planer om data og datagrupper var borte, jeg ville bare spille Sims.

Jeg kjøpte alle pakkene som kom ut og levde lykkelig i min lille Sims verden (selvfølgelig skjedde det mye annet i livet mitt også, men det er off topic) og jeg oppmuntret alle jeg kjente til å spille det. Jeg husker den blandede følelsen jeg satt med da klesbutikker startet å dele ut spillet med klær, jo flere som spiller jo bedre, men er dette bra for utviklingen?

Tror ikke denne kampanjen ødela noe, men den oversvømte Norge med The Sims og jeg ser fortsatt resultater av det på loppemarked, du ser lett forskjellen på en slik gratis utgave og original.

The Sims var kåret til årets beste familiespill og fikk så mye ros, men i en tilleggspakke skulle the Sims forandre fokus fra barnefamilier til tenåringer. Jeg må ærlig innrømme at jeg tenkte lite på aldersgrensene på spillene når jeg kjøpte dem, jeg var uansett gammel nok, men den tok et drastisk hopp fra 7 til 12 år når vacation kom ut.

For første gang kunne man ha sex i the Sims, noe jeg fant ut ved en tilfeldighet da jeg hadde to gutter på ferietur som delte telt, alternativet lek med? var der og jeg tenkte ikke mer over det og trykket på den. Påvirkningen på humørmåleren var mildt sagt komisk, den forandret seg hele tiden. Hele neste sim dag gikk den ene simmen og klaget over å ha vondt i rumpa.

Jeg hoppet av serien når superstar og making magic kom ut, jeg syntes de kastet for mye på spillet som ikke gikk videre. Når jeg ikke hadde oppdatert spillene var det også vanskelig å finne ting å laste ned fordi alle sider ikke var like flinkt til å si i fra hvilke spill man måtte ha.

Men det var ikke lange ventetiden for meg før Sims 2 kom, jeg hadde sittet å ventet på Sims 2 ganske lenge fordi jeg viste det skulle komme. Alle gjør ting man angrer på i livet sitt, men jeg kommer aldri til å tilgi meg selv for og ikke bli tester for Sims 2. jeg hadde invitasjonen og alt jeg måtte gjøre var å laste ned filen eller betale porto for å få den på cd. Jeg bodde hjemme og vi hadde vanlig analog forbindelse, så jeg kunne ikke laste ned og jeg turte ikke å spørre mamma om penger til porto, så jeg takket nei.

Men Sims 2 kom tilslutt i butikkene og jeg var først i køen for å kjøpe den, jeg bodde ikke lengere hjemme og analog oppkobling var nå sendt til museum. Jeg kommer aldri til å glemme når det ble slutt mellom meg og min første samboer, begge var kjempe opptatt av data og han hadde fått beskjed om at hun kunne ta med seg alt av spesialutstyr så lenge han lot en maskin som garantert ville kjøre Sims 2 igjen ? det var en krig uten like.

Gameboy versjonene av Sims var en fin trøst mens jeg ventet, men de var ikke helt på samme nivå som the Sims, the Sims 2 til gameboy var en stor skuffelse.

Jeg tror ikke det finnes en utgivelse i Sims sin verden jeg har gledet meg så mye til som Sims 2, selv om nyheten om Sims 3 var stor, var jeg veldig fornøyd med Sims 2 og var redd for å miste de tingene jeg hadde kjært med spillet, legacy challange og apocalypse challange.

Jeg har selvfølgelig alle Sims 2 spillene, men siden jeg byttet på å spille på data og stasjonær var jeg veldig positiv til the Sims storys ? en enklere versjon som skulle kunne kjøre på laptop, jeg ble kjempe skuffet over spillet og kjøpte ikke oppfølgeren storys pets.

Om det finnes en Sims utgivelse som kan måle seg med the Sims 2, må det være Sims castaways. Jeg elsker bøker, filmer og spill om overlevelse og var kjempe spent på hvordan spillet ville bli. Min konklusjon var at det var kjempe dårlig på de (du er ikke på en øde øy om det plutselig dukker opp andre mennesker) castaway stories var grei å spille historien på, men kjedelig å spille vanlig ? her var stammen som dukket opp mer naturlig. Mest av alt har jeg byttet på å spille det på wii og ps2 det var de versjonene jeg likte best.

Av Sims 2 tillegspakkene som kom vil jeg nok påstå at fridtid og sesonger var de beste, den største skuffelsen var kjærledyr. Det virket så positivt å skulle ha dyr, men etter at du hadde prøvd det noen ganger gikk du lei og da løp det bare hunder rundt i spillet og gravde opp hagen din hele tiden.

Å si at jeg ikke gledet meg til Sims 3 vil være å lyve, jeg var i byen nesten en time før butikken åpnet og husker at jeg gikk rastløs rundt i butikken mens kassene slo seg på. Hjemme hadde jeg allerede cover og plakater som jeg fikk da jeg forhåndsbestilte og endelig fikk jeg den. Den grønne boksen med en plumbo i ? plumboen er en usb minnepinne på 2 gb. Med samleutgaven fikk jeg også en Sims 3 sekk, denne bruker jeg enda.

De siste årene har spenningen rund nye pakker gått opp og ned, jeg kjøper dem dagen de kommer ut, men ikke alle har skapt like stor spenning. Den første tilleggspakken kom alt for tidlig og hadde alt for mange feil i seg, dette er vel også den utvidelsen det har vert mest feil med hele tiden: reisefeber. Jeg gledet meg veldig til årstider og kjæledyr, først var jeg skeptisk til kjæledyr siden jeg var så skuffet over Sims 2 versjonen, men når jeg forsto at vi skulle kunne styre dyrene forandret meningen min seg fort.

For de som har sett noen av mine kommentarer dette halvåret, har dere fått med dere min passivitet til nye utgivelser ( ikke kunne jeg vite at de skulle gi meg drager), det er ikke at jeg ikke ønsker nye utvidelser og ting til spillet, men jeg hadde kommet til punktet hvor ingen nyheter fra Sims verden var store lengre, ikke før de kom med Sims 4. og etter å ha kommet med denne kommentaren noen ganger, fikk jeg ønsket mitt oppfylt. Nå kan jeg kose meg med de nye utvidelsene til Sims 3, vel vitende at Sims 4 er rundt hjørnet.

Når det kommer til andre Sims utgivelser den siste tiden.  Jeg elsket Sims medieval og har begge versjonene av dette, men det blir litt ensformig å spille over tid så jeg tar små puljer.

Sims på andre konsoller har bare ikke passet meg, jeg blir frustrert over komplikasjoner jeg ikke er vant til og vanskelige styremåter. Jeg har alle iphone versjonene, men spilt lite på de, de er der i tilfelle maskinen bryter sammen. Sims 3ds var kjempe skuffende og kjedelig, ikke spilt mer en noen minutter hver gang jeg prøver. Spilte litt på Sims sosial, men syntes dette ble masete etter hvert ? ikke hvert noe fan av freeplay, men har det installert på ipaden min.

 13 år med Sims, og enda ikke lei.

Leave a Reply