film: the brood

Jeg var nok ikke helt imponert av denne filmen, jeg satt egentlig ganske lenge og ventet på at noe skulle skje. Det var et drap tidligere i filmen, av noe lite og kledd i rødt, men etter beskrivelsen filmen hadde fått, hadde ikke dette så mye å si. Vel beskrivelser kan være veldig feil. Det er en eldre film, så jeg var forberedt på at spesialeffekter kunne være dårligere, jeg var ikke forberedt på mangel av dem.

Jeg trodde jeg skulle se en film om et psykisk sykehus hvor noe var alvorlig galt, at han som drev sykehuset var ond og det var en kamp om å komme seg ut. Det var en film om en mann som hadde kona inne på psykiatrisk avdeling. Da han ser at datteren har blitt slått når hun har hvert på besøk vil han benekte henne rett til å se datteren.

Psykologen spiller roller for pasientene sine slik at de kan få sagt det de ønsker til de i livet sitt. Det er dette terapien hans går ut på, men når de går inn på minnene til dama blir moren drept, senere faren. Morderen er et barne lignende monster, med kort livsspann.

En dag på skolen blir læreren til jenta drept av to slike små monstre og jenta kidnappet, merkelig nok rett etter at kona ringte hjem og hørte at læreren var hjemme hos dem.

Hva slags kobling har disse små barne lignende vesenene med kona og det psykiatriske sykehuset?

Leave a Reply