film: prometheus

Jeg har ikke sett ailien filmene, så jeg så denne filmen med blanke ark.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om filmen, for meg var det en del spørsmål jeg gjerne ville ha hatt svar på, men som kanskje de som har sett ailien filmene vet. Hvorfor oppførte roboten seg så merkelig? Hva var det han egentlig ønsket? At han hadde følelser var helt klart, men innimellom virket handlingene motsigende.

Har hun forskeren en rolle i de andre filmene, eller avsluttet de slik for å holde muligheten til å lage flere filmer åpen?

Ellers var filmen ganske som forventet, enkelte ganger kan trailere ødelegge mye. Jeg har tydeligvis sett på alt for mye grøss til at enkelte sener blir for sterke.

Underholdende var den, men jeg liker ikke å sitte igjen med spørsmål, det føles som å lese en halv bok. Det fristet heller ikke nok til å se resten av ailiens filmene

Filmen handler om et forsker par som finner bevis på at mennesker igjennom alle tider har tilbedt eller vist om et annet solsystem, endelig er muligheten der for å besøke solsystemet og kanskje få svar på spørsmålet om hvor vi kommer fra.

Så er vi på et romskip i det, det lander på planeten i solsystemet som kan ha hatt liv. De som har hvert med våkner opp etter en to års lang reise som de har sovet over, den eneste våkne til å passe på ting er en robot med menneske skikkelse.

Men man skal være forsiktig med å grave i andre kulturer og på andre planeter, uten å vite det setter de i gang oppvåkningen av en rase ailiens som ser ut til å være laget for å rydde ut menneskene. Av de som de leter finner de en overlevende, og det kan virke som om det er de som hadde planlagt å sende denne infeksjonen til jorden.

Hva kan de være, de som skapte oss, men som så ville utrydde oss. Og hvorfor? Vi får ikke svar på disse spørsmålene, men vi får en del løping, stygge drap og sener som passer best for de som ligger splash filmer.

Leave a Reply