filmer: Lincoln og abraham lincoln vampire hunter

Jeg så disse to filmene rett etter hverandre og jeg innser at jeg kan ikke skrive om den ene uten å skrive om den andre også.

Den første jeg så var, var vampyrfilmen. På veldig mange måter en klassisk jakte vampyr film. Ung gutt ser moren sin blir drept, men lover faren og ikke gjøre noe dumt. Når faren dør føler han at han ikke må forholde seg til dette løftet og drar for å hevne moren. Men da han skyter mannen i øyet dør han ikke og plutselig blir han kastet inn i en verden med vampyrer.

Med hjelp av en snill vampyr lærer han seg og sloss mot de udødelige, men på veien forelsker han seg og tar opp kampen mot slaveriet. Den amerikanske borgerkrigen handlet egentlig om vampyrer.

Det var ingen store overraskelser i denne filmen, siden den følger livet til en veldig kjent mann. Men jeg følte det manglet litt politikk da filmen egentlig hoppet over hele den delen.

Så det var ganske ironisk at den neste filmen jeg så, var for mye politikk. Egentlig tror jeg at det hadde gått fint om jeg hadde hatt tekst, men å prøve å få med seg all den lov diskusjonen og andre avanserte amerikanske politiske prosesser når man bare hører halvveis hva som blir sagt var tungt.

Det var heller ikke en fordel at jeg hadde sett den andre filmen rett før, for jeg viste jo egentlig hva som skjedde og hva som kom til å skje. Her følte jeg at det manglet en førhistorie, vi vet hvem han var, men hvordan ble han slik. Kanskje de hoppet bakover i tid senere i filmen, men i så fall kom jeg ikke så langt før jeg ga opp.

Men som sagt tror jeg ville ha både klart å se den ferdig og likt den om jeg hadde tekst, min egen feil.

Leave a Reply