Bok: beautiful creatures – Kami Garcia and Margaret Stohl

BeautifulCreaturesGarciaStohl.jpg

Etter å ha sett filmen var jeg veldig usikker på om jeg orket å prøve meg på boka, men jeg kom frem til konklusjonen om at den kunne umulig bli verre enn filmen og jeg hadde rett. Etter å ha lest boka likte jeg filmen enda mindre og det var ganske godt gjort.

Boken er en søt kjærlighetsroman sett fra gutten sitt perspektiv.

Han bor i en liten by hvor alle skjenner alle og vær dag er lik den forrige, han bruker bøker til å drømme seg fri fra rutinene. Det er ikke lenge siden moren hans døde i en bil ulykke og faren hans har låst seg inn på kontoret og jobber med en bok, han dukker bare opp til måltider i pyjamas, sover om dagen og skriver om natta. Ting hadde virkelig hvert harde om det ikke hadde hvert for hushjelpen deres, hun er en seer og spår folk sin fremtid i kort.

Men dette året starter det en ny jente på skolen hans, en jente som er sjanseløs når det kommer til venner. Ikke bare er hun vakker og mørk, men hun er niesen til mannen som har låst seg inn i det store herskapshuset og som ingen har sett på mange år (i hvert fall ikke så lenge han har levd).

Jenta viser seg å være en kaster (en med krefter) og jenta han har drømt om i flere måneder. Hvorfor drømmer han om henne og hva er disse kreftene hennes. Vil han klare å stå sammen med henne mens byen starter en heksejakt og bursdagen hennes nærmer seg?

Byen er en ting, men bursdagen er verre, når en kaster blir 16 år må hun velge om hun vil følge den mørke eller lyse veien, men i familien hennes får de ikke velge, noe velger for dem og hun har ingen anelse om hvem hun kommer til å være etter 16 års dagen.

En bok med magi, forbannelser, mysterier, spøkelser, vampyrer og mye kjærlighet.

This Post Has 20 Comments

 1. cattzys

  Told you the books are good! :=)

 2. jiiji

  cattzys: jeg prøvde virkelig å lese boka før filmen, men den boka jeg holdt på med viste seg å være utrolig lang. ville ikke lese halve boka og så se filmen. uansett er jeg glad jeg ikke hadde lest boka, da hadde jeg sett hvor dårlig filmen virkelig var.

 3. cattzys

  He he… det lover jo virkelig ikke godt for filmen da… men jeg skal nok se den uansett… får ikke ro på meg før jeg har gjort det uansett… he he
  Må derimot innrømme at når jeg så bildene av skuespillerne som spiller i filmen ble jeg litt overrasket… var IKKE slik jeg så dem for meg når jeg leste bøkene. Men nå har jo jeg en noe livlig fantasi så kan være min egen feil egentlig… anyway… :=)

 4. jiiji

  cattzys: hun var grei, men jeg virkelig liker ikke han. de har også gjort de slemme mørhkårede og snille lyse.

 5. cattzys

  hmmm… det hadde jo ingentingmed historienågjøre da… det var øynene man kunne se det på… ja ja… alle filmene kan vel ikke nå opp tilforventningene heller… men gleder meg til vampire academy filmene kommer jeg… håper virkelig de blirlike gode som bøkene…

 6. jiiji

  cattzys: skal de filmatisere dem også, det blir spennende, jeg liker spesielt den første boka.

 7. cattzys

  Ja det er vist hundre prosent sikkert at det blir film har jeg hørt… å geder meg skikkelig til og se hvordan forholdet mellom rose og demitri trer frem på film… he he… elsker den serien… hørt rykter om house of night film også men er ikke sikker på om det stemmer… krysser fingrene i håpet… :=)

 8. jiiji

  cattzys: jeg har ikke lest alle house of night bøkene, jeg sluttet når kjæresten hennes døde og hun splittet sjela si.
  jeg er litt spent på filmen fra the mortal instrumens da, har bare lest bok 1 før jeg ble dårlig og ikke kunne lese mer, har slitt med å finne dem på lydbok.

 9. cattzys

  Akkurat den boka der sjelen hennes splittes osv er treg og ikke av de beste… men de som kommer etter er faktisk like gode som de første var… så annbefaler deg å sjekke de ut. Ikke noe problem å finne på lydbok heller for jeg har hel samlingen… lydbøker er ofte eneste mulighet til å få med seg bøkene før de er helt nedstøvet når man har småunger… he he

 10. jiiji

  cattzys: de første har jeg fått med meg på lydbok. men jeg må bli ferdig med de to seriene jeg holder på med før jeg eventuelt kan starte på dem igjen. jeg har de neste tre i beautiful creatures og boka the tvelve

 11. cattzys

  Godt det ikke er bare jeg som holder på med flerer forskjellige bøker på en gang… jeg leser the indigo spell, holder egentlig på med andre runde av fifty shades serien, er midt i ei bok som da står på vent mens jeg leser den jeg ikke har lest før… og på lydbok koser jeg meg med en gammel favoritt igjen… harry potter and the goblet of fire… nei jeg blir nok aldri voksen om du skal høre på samboern min men jeg trives med det! he he

 12. jiiji

  cattzys: det er en gave vi har det, og slippe å bli helt voksen.
  det å lese flere serier samtidig blir en nødvendighet når det bare kommer en bok i året, det er jo så mange dager som skal fylles. jeg må ha hørt/ lest harry potter 20-30 ganger, men jeg er veldig overfølsom for følelser og hver gang jeg kommer til bok fem går jeg rundt å snapper til folk, tok meg en stund å forstå at jeg kopierte humøret i filmen.

 13. cattzys

  He he… jeg tar ikke til meg humøret på den måten jeg da men kan leve meg virkelig inn i de historiene jeg virkelig liker! Er langt fra første gangen jeg leser de bøkene eller ser filmene heller. Vet mange bare leser ei bok en gang og mener det holder men er det en historie jeg virkelig liker kan jeg nok lese den hundre ganger uten å gå lei… :=)

 14. jiiji

  cattzys: jeg får somregel med meg noen små detaljer de neste gangene som jeg ikke fikk med meg første gang, detaljer som drukner litt i forhold til alle inntrykkene du får med historien, men som kanskje setter prikken på i`n. spesielt i harry potter opplevde jeg dette.

 15. cattzys

  det gjør jeg ofte også! Å jeg synes det er en fordel å ha lest boka før jeg ser filmen når filmen er basert på ei bok. Det gir deg ofte et litt større innblikk i det som skjeri filmen føler jeg…du forstår ofte litt mer av hvorfor karrakterene handler som de gjør! :=)

 16. jiiji

  cattzys: ja, men det kan fort ødelegge film opplevelsen også, satt tidligere i dag å tenkte på å starte kampanjen nei til å ødelegge flere bøker på film…

 17. cattzys

  Mmmm… ikke helt enig der egentlig. Men skal inrømme at jeg er litt bakvendt i slikte ting. He he… når jeg har lastet ned en serie for eksempel som jeg vil se… flere sesonger osv… så ser jeg bare et par episoder før jeg ikke greier å dy meg men bare MÅ inn på wikipedia for og finne ut hva som komemr til og skje fremover… spoilere er ikke noe problem for meg de ødelegger ingenting uansett… he he for meg bare øker de forventningene… :=) Jeg vet… jeg er rar… he he

 18. jiiji

  cattzys: du er ikke alene der, men jeg er slik som prøver å se igjennom alle episodene så fort som mulig, og så savner jeg serien etterpå.

 19. cattzys

  he he… høres kjent ut det også. Tdligere kunne jeg gjerne sette meg med “bare en episode” på morgnene for så og oppdage at det er kvelden og jeg ble sittende hele dagen… nå er det litt vanskeligerer å få tid til det siden jeg har en sønn på bare året men… he he… kan ofte friste å gjøre det samme fortsatt!

 20. jiiji

  cattzys: selvfølgelig må man prioritere livet, men greit med noen slike dager innimellom.

Leave a Reply