film: beautiful creatures

En skuffelse, ingen tvil om det. jeg tenker jeg skal vente med å skrive om filmen til den har sunket lengre inn, noe jeg gjør når jeg er litt usikker på hva jeg egentlig synes, men denne gangen liker jeg den mindre og mindre for hver gang jeg tenker på den.

Jeg rakk ikke å lese boka før jeg så filmen, så jeg er ganske usikker på om enkelt av irritasjonsmomentene kommer fra historien eller en dårlig filmatisering.

Kort og godt syntes jeg filmen var kjedelig, det er egentlig ikke så overraskende at man skjenner igjen sener og handlinger fra andre bøker og filmer, men det er et dårlig tegn når hjernen vandrer for å tenke på disse likhetene istedenfor filmen foran deg.

Jeg fikk veldig følelsen av en forenklet historie klippet ned til små punkter og som kanskje passer best for de som har lest historien før og kan fylle inn hullene selv. For meg raste filmen bare av sted i store hopp som gjorde at du falt ut av historien.

Personlig likte jeg virkelig ikke den mannlige hoved skuespilleren, det er vanskelig å si om dette var grunnet rollen, oppgavene eller at han var en dårlig skuespiller, men noen av følelse senene hans gjorde meg faktisk kvalm.

Det fantes også en del irritasjonsmomenter i filmen som er vanskelig å si kommer fra filmen eller boka. Feil i sammensetninger og ordbruk som ødelegger hele historien for en som er så vant til fantasy historier som meg.

Jeg vet jeg ikke burde dømme boka etter filmen, men jeg opplever at det er vanskelig å ville starte på den.

Leave a Reply