bok: the passage – Justin Cronin

Så mye tanker som surrer rundt i hodet mitt, dette var en lang bok i flere deler som alle hadde forskjellige innvirkninger på meg. Mens jeg elsket enkelte deler ble andre forutsigende eller langtekkelige. Jeg brukte lang tid på å finne ut av hva boka egentlig handlet om, når folk spurte meg svarte jeg vampyrer, eller zombier eller jorda går under eller noe slik. Beskrivelsen passer fortsatt enda.

De fleste delene er skrevet som om de skulle ha hvert en bok i en serie, noe som gjør at både skriftmåte, historie punkt og andre detaljer forandrer seg. Det er mange opp og nedturer i spenningskurven og det kan fort bli litt mye når man prøver å svelge boka på noen få dager.

Hovedpersonen i boka blir presentert med en gang. før Amy var jenta som levde 1000 år var hun en alminnelig jente. Så du får fort mistanke om vampyrer.

Det dukker opp en del andre ledene figurer i boka etter som du kommer til de forskjellige delene, men det er og vil alltid være Amy som er hovedpersonen.

Første del handler om hvordan viruset oppstår og hvem Amy er. Her møter du mange personer som ikke har betydning for historien videre, men det virker som om det er meningen at du skal forstå handlingene til folk ved å få detaljerte beskrivelser av alle.

Når vi hopper over til del to møter vi en dame som skriver om evakueringa hun opplevde som liten, vi har da nesten hoppet 100 år frem i tid og historien tas opp igjen her.

Første koloni består av 92 sjeler og de er avhengig av lyset for å overleve, det er her vi møter Peter som er den andre ledene figuren. Når han møter Amy og forstår at det er noe spesielt med henne, bestemmer han og noen venner av han seg for å reise igjennom USA for å finne hemmeligheten rundt henne, de håper på å finne andre overlevende, strøm og kanskje en kur.

Historiene faner seg ut og inn igjen mens vi følger alle sammen.

Jeg elsker slike historier og har storkost meg igjennom det meste, jeg har derimot ikke satt så veldig pris på de religiøse undertonene som dukker opp innimellom.

Etter en liten pause skal jeg starte på bok to i det som skal bli en trilogi.

 The Passage (The Passage, #1)

Leave a Reply