bok: fire season – David Weber, Jane Lindskold

Fire Season (Honorverse: Stephanie Harrington, #2)

Når vet du at du elsker en bok serie? ? når du akkurat er ferdig med siste bok skrevet og du bare må starte på nytt igjen.

Fire season fortsetter der hvor – a beautiful frindship- sluttet. 

Stephanie og Carl er ute og kjører bilen til Carl. Det er Stephanie som kjører selv om hun ikke har lov enda, hun ønsker nemlig å få midlertidig kjørebevis på 15 års dagen sin, ikke bare tillatelse til å øvelseskjøre.

Siden de kjører sakte og lavt velger Lionhart å henge hodet ut av vinduet for å oppleve vinden og for å kunne bruke sansene sine. Mens han koser seg og registrerer hva de flyr over ved å bruke lukte sansen dukker lukten av brann opp. Litt usikker på hva han skal gjøre siden alle instinkter i han sier at brann er farlig, men han vil hjelpe, kommer han frem til at han skal varsle menneskene han er sammen med.

Siden ungdommene nå har fått jobb i skogvokter programmet, melder de inn skogbrannen og flyr nærmere for å ta en bedre titt. Lionhart tenker at han skal sende ut et varsel til folk som kanskje er i nærheten og plukker opp to at to trekatter sitter i toppen av et tre mens flammene brenner under dem. Det blir opp til Stephanie og Carl å få reddet dem.

Folket vet hva slags skade skogbrannene i denne årstiden kan gjøre, og den eneste måten de kan forsvare seg mot flammene på er å flykte, og håpe at de får med seg kattungene og de eldre før flammene tar dem. Brutal virkelighet, men slik har det alltid hvert.

Det kommer også en ny gruppe med forskere til planeten. Etter alt styret med den falske professoren ble det satt opp et team av profesjonelle forskere som skal avgjøre om trekattene er tenkende personer eller bare dyr. Lederen for gruppen har også med seg sønnen sin som er nesten på alder med Stephanie. Han er med fordi han er fasinert av trekattene og jenta som fant dem.

Dessverre er faren hans en fanatiker og han må passes på før han setter hele forskerteamet han har med seg i livsfare.

Stephanie må lære seg å være rundt ungdommer på hennes egen alder og blir rasende da hun finner ut at foreldrene hennes har planlagt en stor fest på bursdagen hennes. Men det viser seg at Stephanie har venner og disse er ekstra gode å ha når de to gigantiske skogbrannene starter. 

Den ene truer menneskene og den andre en hel klan av trekatter, samtidig har forskerteamet hvert savnet i 5 dager.

Leave a Reply