katter farlig for miljøet

Det er ikke første gangen dette kommer opp, og sikkert ikke siste gangen heller. Katter er noen utspekulerte mordere. De jakter ikke bare for maten sin skyld, de jakter for underholdning og lek. At det går med mange fugler og smådyr i nabolagene deres er vel egentlig ikke en nyhet.

Nå har amerikanske forskere kommet frem til at katter tar liv av mellom 1,4 og 3,7 milliarder fugler, og mellom 6,9 og 20,7 milliarder pattedyr hvert år.

Vill katter tar livet av tre ganger så mange dyr som tamme katter, sikkert fordi de trenger både jakt erfaringen og maten.

Selvfølgelig er svaret til disse forskerne og ikke la kattene gå ut, og de ønsker lovendring. Hva slags lovendring lurer jeg på? Forbud mot å ha katter som kjæledyr? Forbud mot at katter går ute? Uansett virker dette rart.

Katter er sterke, smarte tilpasningsdyktige dyr som vi ofte undervurderer fordi vi synes de er søte. Men de er dyr og de burde få lov til å følge sin naturlige adferd. Å tvinge katter inn blir like fort dyremishandling grunnet at eierne ikke har kunnskap nok til hvordan katter kan aktiviseres og stimuleres inne. Inne katter krever mye mer en utekatter, da alle jakt, leke, gjemme og kontroll instinktene må stimuleres av oss.

Det er heller ikke ukjent å bruke katter som bekjempelse mot skadedyr.

Jeg tror at istedenfor å prøve å låse inne kattene, kan man heller jobbe med å få temt villkattene. Gjøre det mer straffbart å etterlate dyr i vegkanten og selvfølgelig sterilisere og kastrere dyrene.

Har du en katt som går ute og du ikke liker tanken på at den tar livet av dyr, så fest en liten bjelle på halsbåndet. Dette gjør det veldig mye vanskeligere for kattene å jakte.

Ps: selv har jeg to innekatter så jeg vet hvor mye arbeid det er. Hadde jeg fått lov av borettslaget hadde jeg sluppet dem ut. Både for deres del og for min del.

This Post Has 3 Comments

  1. Mira

    Helt enig!! De skal nå finne på så mye rare ting at jeg blir helt satt ut.. leste det der jeg også. Hva blir neste tro??

  2. jiiji

    Mira: har du sett dokumentaren om dette hvor de fremhever en kvinne som mener hun stimulerer katten sin ved å lære den å spille piano?

  3. Mira

    Nei den har jeg ikke sett.. jeg syns det er så mye unaturlige og uvettige ting på gang i dag.. er det ikke det ene så er det det andre.. jizzes..

Leave a Reply