hva katten kan hjelpe deg med ( på godt og vondt)

Jeg har allerede skrevet litt om hvordan katter kan hjelpe deg med å føle deg bra og pen. Dette kan du lese om her.

Nå skal jeg nevne noen av de mange andre bruksområdene katter har.

Antidepressiv: det er bevist at kjæledyr han en positiv effekt på depresjon og sorg.

Støvtørker: halen til en langhåret katt kommer til i mange hjørner som du sliter med å nå. ( gre katten nøye når den kommer ut, ellers vil du bare spre støvet utover og den vil få vonde floker i pelsen)

Vekkerklokke: katter vet når du pleier å stå opp, og vil ikke utsette morgen kosen sin. Er du ikke oppe i tide kommer di og informerer deg om dette.

Ringeklokke: hvis du går rundt og hører på musikk og katten plutselig setter seg opp å stirrer på døra med ørene opp, vet du at noen har banket eller ringt på. I mitt tilfelle er det enda mer synlig fordi Luna løper og gjemmer seg som et lyn, noe du ser fort.

Alarm: katter er flinke til å si i fra når noe ikke er som det skal, problemet er å gidde å høre på dem.

hjertestarter/ livredder: om du noen gang har sluttet å puste om natten, vet du hvor effektift det er å ha en katt som satter alt den har for å hoppe på brystet ditt.

Hodepute: noen katter synes det er helt greit å være hodepute når du har hodepine og trenger å hvile hodet ditt litt.

Falsk sykdom: dette tipset kan nok bare brukes en gang før foreldre er klar over det, men en katt som tråkker når den koser seg etterlater små røde flekker på huden, disse kan ved første øyekast se ut som en barnesykdom om du har nok av dem.

Husarbeid: katter elsker å hjelpe til med husarbeid, men de bryr seg rent lite om de er til hjelp eller er i veien. Kluter over gulvet og senger som byttes på er geniale leketøy.

Strikking/ hekling: det er ingen ting katten gjerne vil mer en å hjelpe deg med håndarbeidet ditt. Katter og garn behøver jeg å si mer?

Knusing: fått en stygg vase av svigermor til jul? katten er løsningen, de elsker å dytte ned ting fra bord og kanter for å se hva som skjer når de treffer bakken.

Insektkontroll: det er ikke mange fluer, vepser eller bier somlever lenge i denne leiligheten nei.

Skadedyr kontroll: rotter og mus vet bedre enn å flytte inn sammen med katter.

Underholdning: katter kan man se på i det uendelige, enten de bare ligger å sover og er nydelige eller om de løper rundt i leiligheten og skaper kaos for dem selv og deg.

Uendelig med kjærlighet: en katt som elsker deg, elsker deg av hele sitt hjerte.

Obs: Katter har forskjellige personligheter og det er ingen garanti om at en katt har alle, eller noen av disse egenskapene. 

katter er levende dyr og bør kun skaffes hvis du liker dem, har tid til dem, økonomi til å ta vare på dem og kan ta på deg ansvaret for den.

 Barn under 16 år skal ikke ha hovedansvaret for dyr.

Katter har en gjennomsnittlig levealder på ca. 15 år, de kan bli opp til 30. tenk nøye igjennom livsplanene dine før du skaffer deg en katt.

Leave a Reply