film: final destination 5

Jeg vet ikke om det er riktig av meg å sitte igjen med en god følelse etter å sett en grøsser, men her sitter jeg og det kribler i magen og jeg er glad. Jeg elsket slutten?

Nå skal jeg ikke skjule at jeg har vært fan av denne serien lenge. Jeg startet med å se film to og forelsket meg totalt i historien. Jeg så nummer tre og den var grei nok og jeg gledet meg veldig til nummer 1, jeg ble så skuffet over den.

Som jeg har sagt før så kan en sene med feil i ødelegge alt for meg, og det jeg hadde startet å se på som konseptet ble ødelagt i død 1 i film 1. det var ikke en sin syk unaturlig naturlig ulykke. Det var et unaturlig element med i døden og så vidt jeg vet er dette ikke tilfelle i noen av de andre dødsfallene i serien.

Film 5 var veldig lik film 2 på mange områder, her var det muligheter for å overleve, om man klarte og var villig til å ta den selvfølgelig. Men man vet aldri hvor lenge ett liv vil vare, noe man nesten kan kalle en moral i denne filmen. ( om noe kommer i nærheten av moral da)

For meg er den beste delen av filmen starten, jeg har en svakhet for katastrofe filmer og alle filmene i serien starter jo men en som opplever en katastrofe rett før den skjer. Ved panisk oppførsel klarer denne personen å redde noen av de som skulle dø.

Men det er ikke lett å være overlevende når du egentlig skulle ha hvert død, døden liker nemlig ikke å bli lurt og kommer etter deg, og ulykkene du dør i er forferdelige.

I denne filmen klarer de å bygge opp til et punkt du gruer deg sykt til, for det er alltid noen ting man får mer frysninger av en andre, for meg var det skrua i benet. Og du blir ikke skuffet selv om ulykken ikke skjedde akkurat som du tenkte deg, for forferdelig er det uansett.

Du sitter også litt sjokkert igjen ved neste drap hvor e bryter mønsteret du er vandt til og hopper rett inn i ulykken. Mange ganger er det flere ulykker som bygger seg opp og du vet ikke hvem det er som kommer til å ta livet av personen, bare at den skal dø.

Kan du serien vet du jo hvem som skal dø, så de prøver ikke engang å skjule det.

Men grunnen til at jeg sitter igjen med en så god følelse av denne filmen, er fordi den slutter akkurat der den første filmen begynner. Har du sett filmen kjenner du igjen flyet med en eneste gang og du får en sterk trang til å starte på serien på nytt.

This Post Has 3 Comments

 1. Mira`s Gotiske Verden

  Hei på deg:))
  Ja denne må jeg se:)
  Har sett de andre og må få med meg denne også:):)
  Da blir det film i morgen kveld…eller det vil si i kveld hihi:))

 2. Cattsys.blogg.no

  Sett dem alle jeg også… og den skruen var muligens det ekleste i hele serien for meg… he he he :=)

 3. jiiji

  Cattsys.blogg.no: ganske bra gjort å gjøre en så liten ting til noe så ekkelt, når filmen egentlig er basert på ekle ting. men det er nok fordi man kan egentlig ikke sette seg inn i alle de andre senene, men det å tråkke på noe skarpt har vi alle gjort.

Leave a Reply