berlinekranser

Da har bakermester harepus hvert på besøk igjen, denne gangen gjorde han ferdig gode og søte berlinerkranser

Dette er første gangen jeg har laget berlinerkransene helt alene.

Oppskrift under bildet

oppskrift

200 g smør
ca 200 g mel
50 g sukker
1 eggehvitte
1 eggeplomme
perlesukker

først smuldrer du smørret inn i melet, så tilsetter du sukker og eggeplumme.
sett i kjøleskapet slik at deigen kjøler seg.

når deigen er kald og du begynner å bearbeide den er det en god ide å ta ut litt og litt av gangen, deigen skal ikke bli varm.

elt deigen inn i tynne striper som du så former til kranser, dypp kransene først i eggehvitte og så i perlesukker.

stekes på 175 grader i 5-7 minutter ( tid og varme varierer fra ovn til ovn, stek til de er gyllende)

dette er en familie oppskrift og kakene er ekstremt mye bedre en de du kan finne i butikken, husk jo mer mel du tar i, jo tørrere blir kakene. 

  • Post author:
  • Post category:mat
  • Post comments:4 Comments

This Post Has 4 Comments

  1. vilblifrisk

    Så det var berlinerkranser som gjemte seg oppi bakebollen=) Kjempe fine!

  2. jiiji

    vilblifrisk: takk, min favoritt julekake. første gang jeg lager dem helt alene.

  3. Rita

    Det så veldig godt ut. Steker du dem midt i ovnen eller på nederste rille?

Leave a Reply