film: reisen til julestjernen 2012

Det aller første du må gjøre når du setter deg inn i kino salen, er å tømme hodet for alle inntrykkene og tankene du har fra den forrige filmen. Selv om rammen rundt er den samme, er dette to forskjellige filmer, noe gutten bak oss i salen beskrev godt da han skulle gå ut, de har jo gjort om filmen. Etter hva jeg har hørt skal filmen være mer lik original oppsettet en det den forrige filmen var, her er det mer magi og onde hekser med i bildet.

  Gulltopp er en liten jente da hun ønsker seg julestjernen på juletreet sitt, moren forteller henne at julestjerna hører til på himmelen og lyser for alle som gir den hjertet sitt. Hun får et smykke som skal minne henne om dette. Broren til kongen, greven, ønsker å bli konge og den eneste måten han kan bli dette på, er om kongen og dronningen dør barnløse.

  Han oppsøker en heks og får hjelp til å legge planen som skal gjøre han til konge, prisen er halve kongeriket. Alt han behøver å gjøre er å overbevise gulltopp om at hun kan få julestjernen om hun går ut og gir den smykket hun fikk av moren sin, gulltopp tror på dette og sniker seg ut. Her tar heksa seg av henne.

  Kongen leter etter datteren sin og i raseri over at hun er borte forbanner han julestjerna, moren dør av knust hjerte.

  Vi hopper så 9 år frem i tiden, da julestjerna forsvant ble kongen fortalt av en synsk at om han finner julestjerna innen det har gått 10 år vil gulltopp komme tilbake. Han bringer inn de beste på området for han vet at dette er det siste året han har denne muligheten.

 Samtidig møter vi Sonja, hun er en ung jente som blir holdt fanget hos noen tyver i skogen. De behandler henne dårlig og når noen glemmer å låse døra stikker hun av. Flukten driver henne inn i slottet hvor hun blir reddet av kongen (han lover henne at hun aldri skal måtte dra tilbake til tyvene) som takk vil Sonja finne julestjernen for kongen, men hun må gjøre det før jula blir ringt inn senere på kvelden.

  Sonja har ett godt hjerte og med dette finner hun hjelp hos skognisser, bjørner, nordavinden og tilslutt selveste julenissen. Heksen og greven jakter på henne for å hindre henne i å finne stjerna.

 Jeg synes filmen var koselig og historien bra, store hopp fra hva man er vandt til, men dette var jeg forberedt på.  En del av seneoppsettet og filmingen var elendig og jeg skammer meg litt på Norges vegne at filmen skal sendes ut i verden. Humoren fikk de ikke til, ikke en gang de få barna i salen virket å reagere på de standard dum og slem senene.

 Slottet var nydelig, jeg er glad de fant dette. Og hun som spiller Sonja gjorde en god jobb, dessverre ødelegger de stive og oppleste replikkene til greven ganske mye. Jeg er usikker på om dette er fordi han er en dårlig skuespiller, eller om de ba han om dette for å forsøke å få frem en karakter de ikke klarte å få fram.

 Det er helt klart at Norge ligger langt bak i filmindustrien, og jeg håper inderlig ikke dette er det beste Norge har å by på.

 Gleder meg til ekte reisen til julestjernen på julaften. Gleder meg til Sonja sin sang.

Leave a Reply