film: Arthur og minimoyene

Jeg må innrømme at jeg ble positivt overasket over denne filmen. Jeg ante egentlig ikke hva jeg satte på, men kjente igjen filmen fra reklamer da minimoiene dukket opp.

 Om man skal se på realistiske hendelser, logisk tankegang osv? vil sikkert filmen havne langt nede, men dette er en eventyrfilm hvor slike ting er lagt til side og det passer bra. Om filmene ikke prøver å være realistiske, skader ikke litt slingringsmonn.

Arthur er en gutt på sommerferie hos bestemoren sin, han har gått ett år på kostskole i England og er lei seg fordi foreldrene ikke ser ut til å ha tid til han. Han er en snill gutt, men er veldig opptatt av bestefaren sine oppfinnelser og reiser. Bestefar har nå hvert forsvunnet i flere år.

Men alt er ikke idyll på gården, etter at bestefar forsvant begynte det å bli vanskelig å betale regninger og nå har telefonen blitt stengt, strømmen slått av og om noen dager kommer det noen og kaster dem ut av huset.

 Men kanskje det finnes håp, en kveld forteller bestemor historien om minimoiene og skatten bestefar hadde fått og gjemt. Og ved å løse bestefar sine gåter og ved litt hjelp fra noen stammefolk som plutselig dukker opp, finner Arthur veien til minimoiene sitt land, hagen.

Men alt er ikke idyll her heller og Arthur må hjelpe til med å redde Minimoiene fra skumle M, redde bestefar og finne skatten før tiden går ut. Mye å legge på skuldrene til en tiåring.

Leave a Reply