film: prinsessen og frosken (The Princess and the Frog )

Dette var første filmen jeg valgte å se denne helga, rett og slett fordi dette var en film jeg ønsket å se. Selv om ønsket aldri var sterkt nok til å gå på kino eller til å kjøpe den, var dette en film jeg trodde var fin, og jeg ble ikke skuffet.

Det er litt slik med Disney filmer, har du sett en har du sett alle, men det betyr ikke at de ikke kan være koselige å se på.

Filmen starter med to jenter som sitter og hører på eventyret om froskeprinsen. Den ene er en bortskjemt rik hvit jente, den andre er en farget jente som er datteren til hun som leser for dem. Mens den rike sier at hun ville ha kysset mange frosker for å få en prins, sier den fattige at det var ikke snakk om at hun ville kysse en frosk.

Lite vet hun at når hun blir voksen, vil hun stå ansikt til ansikt mot en froskeprins, og måtte ta dette valget. Hadde hun valgt å ikke gjøre det ville det ikke hvert mye til film. Men det er slik at det er en prinsesse som skal bryte forbannelsen, ikke en tjenestepike.  Når hun kysser frosken blir hun også gjort om til en frosk. Sammen leter de etter en måte å bli mennesker igjen.

Som jeg sa på starten levde filmen opp til forventningene, det var også fint å se en film hvor heltinnen ikke er hvit. Det som virkelig kunne ha dyttet denne grensen mer, var om det var en hvit prins og et blandet par, men der er vist ikke Disney enda.

får en sterk 4

Leave a Reply