Sirius + levende lys + billy blader er ingen god ide

Er det en ting jeg har lært med årene sammen med Sirius, så er det at han er farlig fasinert av flammer. Enten han prøver å klatre inn i svarte ovnen eller legger seg til å sove så tett på lysene at pelsen hans tar fyr, han lærer aldri. Tenner jeg et stearinlys må han borti det med snuten og jeg kan love deg at brent katt ikke skyr ilden, det tar bare sekunder før han prøver igjen. (en liten pyroman?)

Etter at Sirius brente pelsen sin sist gang, har jeg ryddet bort alle lysene slik at det vil være et godt gjennomtenkt valg å finne dem frem og tenne dem opp. Somregel gjør jeg det bare under sirkler. Men i dag hadde uplighten min gått og stua trengte mer lys. Jeg har også hvert så ekstremt kald i dag, så jeg tenkte at jeg skulle sette opp noen.

Jeg valgte ikke ut en brøkdel av det jeg hadde, bare to stearinlys, et kubbe lys og en holder med fire lys i. alle var plassert steder hvor Sirius ikke har lov til å gå, eller så nær meg at jeg kunne slukke dem på et sekunds varsel.

Det var kubbelyset på spisebordet som viste seg å være utfordringen i dag. Jeg vet jeg burde ha reagert andelenes når Sirius hoppet opp og prøvde å slå det ned første gang. Men han pleier i 98% av tilfellene å ta en slik irettesettelse så hardt at han ikke prøver igjen. Unntaket er ytterdøra, mat som står ubeskyttet (men aldri på kjøkkenbenken) og når det kommer til flammer.

Jeg sa navnet hans streng og sendte han et hardt blikk og katten forsvant ut av rommet, jeg rettet blikket mot tv`n igjen og plutselig var han tilbake og denne gangen klarte han å få tak i lyset. Heldigvis slukket lyset i det, det falt mot billy bladene mine. For lyset havnet i en pappeske full av billy blader. Bare ett blad fikk stearin på seg, verre var det for katten og gulvet. Sirius dusjet i stearin.

Jeg fikk fort gått igjennom kroppen hans og så at han ikke hadde vondt noe sted, men det var mye stearin og sterkt skadet stolthet. Så jeg lot han ligge å furte i gangen for seg selv, helt til han selv bestemte seg for at furtingen var ferdig og at det var på tide med trøst.

Mye kos og en mamma som pirket ut all stearinen igjen, det må ha lugget en del, men det viktigste var å bli kvitt det (noe han nå viste han ikke klarte selv) så han lå bare å koste seg på fanget og lot meg dille med han.

Skulle ønske jeg kunne si at han hadde lært noe, men jeg tviler på det. han virkelig elsker flammer.

This Post Has 4 Comments

 1. Cattzys.blogg.no

  He he… “pyrokatt” Nei da, kan være farlig det der. Hadde en katt når jeg var yngre som av en eller annen grunn tråkket oppi en sånn fakkelboks man bruker ute. Han hadde ikke hud igjen under labben sin og hadde nok vondt en god stund etter det. Han lærte heldigvis å holde seg unna etter det men alikevell… Godt det gikk bra med Sirius da!

 2. jiiji

  Cattzys.blogg.no: Sirius tok også huden under potene 2 ganger, men dette var ved å hoppe på svarte ovnen når den var varm. han har nå lært seg å sjekke før han hopper på den. men om du spør sirius var nok det verste med hele opplevelsen at jeg fanget han og tvang han til å potene under vann. slemme mamma.

 3. Cattzys.blogg.no

  He he… liker altså ikke vann? Katten jeg har nå er så bakvendt som han kan få blitt. Han liker faktisk å bade… men når jeg kommer med håndkleet for og tørke han får han totalt annfall… han skal absoludt IKKE ha hjelp til på tørke seg! :=)

 4. jiiji

  Cattzys.blogg.no: han er ikke livredd vann, men liker å bestemme selv. tørking er sjeldent noe problem da jeg blander det inn med kos. han er ekstremt kosete. min andre katt derimot besvimer nesten bare hun hører ordet vann. hun kan det med panikk.

Leave a Reply