film: a million

8 deltagere blir med i et overlevnings reality show hvor hovedpremien er på en million dollar. De koreanske ungdommene reiser ut i Australia sin ødemark og finner fort ut at de er isolert fra resten av verden. Reglene virker uklare og urettferdige, men alvoret av spillet dukker ikke opp før de finner den første deltageren til å ryke ut, død i skogen.

Det er bare to regler i spillet, dør du er du ute. og velger du å slutte å spille, blir du drept. Mysteriet blir også større når det viser seg at den eldste deltageren ikke hadde meldt seg på som deltager i showet, han hadde bare fått plassen.

Hvorfor er det akkurat de 8 som er her, de har ikke møttes før? Og vil en komme fra det hele med en million dollar?

Du har sikkert hørt historien før, det er en godt brukt ide, tv serien som ikke er tv serie. Men i forhold til mange av de andre som prøver seg på denne vrien, klarer filmen seg greit. Du får et forhold til den psykopatiske morderen og etter hvert historien bak.

Det er ingen uventede skrekk/ skvette sener i filmen og den har god flyt. Du er ikke overasket over at folk dør, for filmen blir fortalt av den ene overlevende. Rekkefølgen, hvordan og selvfølgelig hvordan de prøver å kjempe i mot er tingen som driver filmen.

Men med ikke så grove døds sener og så mye forutsigbart ville jeg nok heller ha kalt det en thriller enn en grøsser.

Den får en 4 fordi jeg likte historien, flyten og personene og jeg liker overlevelses ting. Trekkes for å være lite skummel, lite overraskende, uoriginal.

Leave a Reply