bok: mannen som ville dø lykkelig

Boka handler om kurt andre Olsen, en vellykket arkitekt og kvinnejeger. Livet hans blir snudd på hodet da han finner ut at han har magekreft og bare 6 måneder igjen å leve.  I stedet for å føle frykt eller fortvilelse bestemmer han seg for å selge alt han har og reise rundt om i verden, hans mål er å dø lykkelig.

Allerede på første tur finner han ut at å reise verden rundt alene kanskje gjør deg mer ensom enn lykkelig, og uten noen venner å prate om blir kanskje målet å få så mange som mulig til å komme til begravelsen hans?

Fra å leve ett helt vanlig og kjedelig liv kaster kurt andre seg igjennom eventyr etter eventyr. Alt fra geniale gjennomtenkte svindler til idiotiske plott på Cuba. Og man må for all del ikke glemme jentene, for jenter er det mange av, men viktigst er skjønnheten fra Grenada.

Det er vel vanlig at man mister litt kontroll på følelser og tar av litt når man skal dø? For hodet fungerer bare ikke som det en gang gjorde. Men vil han dø lykkelig?

Boken er fin og lettlest, men jeg slet litt siden jeg er mest vant til lydbøker. Jeg er ikke frisk nok til å starte og lese ordentlige bøker igjen merker jeg. Men siden boka var lettlest og jeg kunne ta tiden til hjelp kom jeg igjennom. Jeg var virkelig dypt inn i boka på starten, men ca. halvveis mistet den meg litt og jeg måtte ta meg sammen for å gidde å lese resten.

Det ble for mye tull for meg, jeg rett og slett syntes at mannen var en idiot og kunne ikke vente på at han skulle dø. Men de fleste personene han møtte på var ikke så mye bedre.

ikke forsto jeg at boka var satt langt tilbake i tid heller, ikke før han skulle reise til vest Tyskland. Jeg måtte bite meg litt i leppa før jeg forsto at historien sikkert var skrevet som om den var p den tiden, jeg hadde rett og slett ikke reagert på manglende mobiltelefoner og Internett. Men det forklarte noen av irritasjonsmomentene tidligere i boka.

Jeg hatet slutten, men kanskje det bare er jeg som hater slutter, Eller så er de så ekstremt vanskelige å lage at veldig mange ikke får det til. For dette er helt klart ikke første gangen jeg har påpekt dårlig slutt på en bok.

Boka var helt midt på treet, ikke noe å slakte, men heller ikke noe å skryte av.

 jeg fikk i oppgave om å lese og anmelde boka igjennom likenshare

Leave a Reply