film: brave (modig)

Filmen var ikke helt som forventet, jeg sier ikke at den var dårlig, tvert i mot. Og jeg ble ikke skuffet siden det jeg gledet meg mest til var animasjonen, det eneste triste der var at jeg ikke hadde briller under 3d brillene og derfor ikke fikk med meg hele følelsen av skogen. Bakerste del ble litt grumsete, men det var jo ikke filmen sin feil.

Av historien hadde jeg nok forventet mer overlevelse og mer en mening med turen ut i skogen, men siden beskrivelsene av handlingen har hvert så vag var jeg klar over at noe ikke stemte.

!!!Spoiler advarsel!!!

Filmen handler om en prinsesse i et kongerike hvor det er fire store klaner, for å holde fred skal prinsessen gifte seg med den første fødte av en av de tre klanene. Dette blir avgjort ved en konkurranse etter prinsessens valg.

Men prinsessen vil ikke gifte seg enda, så hun velger bueskyting, noe hun er ekstremt god i, for i reglene står det klart at den førstefødte av hver klan kan kjempe om hånden til prinsessen, og hun var førstefødt i klanen sin. Som hun sa hun kjempet for sin egen hånd, og ikke overraskende vant hun.

Dette skapte en konflikt i mellom mor og datter, og prinsessa stakk ut i skogen for å få ut følelsene sine. Der møtte hun på en heks som etter mye om og men ga henne en forbannelse som skulle forandre moren. Prinsessa ville bare at moren skulle forandre oppførsel, men man burde være klar når man ønsker seg ting av hekser.

Moren blir gjort om til en bjørn og hun og prinsessa rømmer slottet for at moren ikke skal bli drept av kongen, som mer en gjerne vil drepe bjørner. Hun må finne en måte å bryte forbannelsen på før andre sol oppgang, for da blir nemlig moren til en bjørn for alltid.

Filmen handler vel mest om arrangerte ekteskap, friheten til å si nei og hva slags virkninger en person sine handlinger kan ha på fellesskapet.

Leave a Reply