bok: Seraphina – Rachel Hartman

Seraphina er en ung kvinne som akkurat har flyttet hjemme i fra, hun har hele livet levd i skyggen og gjemt seg, men hun ønsket en jobb og søkte på en stilling på slottet som assisterende musikk ansvarlig. Hun fikk jobben og faren var veldig sint og sjokkert når hun flyttet, men seraphina var sikker på at hun kunne klare å jobbe og holde seg skjult samtidig.

Det er ikke det at folk ikke skal se henne, det er bare det at de ikke må legge spesielt merke til henne, de må ikke bli interessert i henne, for da kan de finne ut hennes og farens mørke hemmelighet, hun er halvt drage.

Det er akkurat 40 siden dragene og menneskene skrev under på en avtale som skapte fred i mellom rasene, men selv om det var fred var det enkelte ting som var utenkelig, og resultater av dette var djevelens verk, det verste av det verste.

Seraphina jobber hardt med å hjelpe til å planlegge 40 års jubileet da hun finner ut at noe ikke er som det skal, noen vil ødelegge freden. Hun får venner når hun begynner å etterforske og sliter med å holde hemmeligheten sin ovenfor dem. Det dukker etter hvert opp andre halv drager også, alle har hvert i hodet hennes hele tiden og alle har de en eller annen merkelig egenskap.

Sammen med prinsen, prinsessa og vennene fra hodet hennes prøver de å redde en fred imellom rasene.

Jeg rett og slett elsket boka, jeg elsker drager og jeg elsker Fantasy. Det var akkurat riktig blanding av drama, spenning og humor. Trist at boka er over, anbefales

Leave a Reply