film: the help

Etter å ha sett denne filmen, måtte jeg på nett å lete frem informasjon om boka og hva som var sant og ikke sant. Egentlig ble jeg litt skuffet over at alle i boka var fiksjon. Filmen er basert på boka med samme navn og handler om en ung jente på 60 tallet som kommer hjem etter studier og finner ut at hjemmehjelpen som hadde oppdratt henne var borte.

Hun godtok ikke familiens svar om at kvinnen bare hadde sluttet og mens hun prøvde å finne ut av hva som virkelig hadde skjedd åpnet øynene seg for rasismen i byen. Hun bestemmer seg for å skrive en bok om hvordan de svarte kvinnene har det og opplever jobben som hjemmehjelp.

Men å få kvinnene til å prate er ikke lett, de er redd for at feil personer skal finne ut av hva de sier om familiene de jobber for og de vet de bryter loven.

Selv om filmen og boken bare gir et minimalt innblikk i hvordan det var å være farget i Jackson på 60 tallet, gir det deg inntrykk nok til å forstå at her var alt galt.

En god film, drama med spor av komedie

Leave a Reply