Harvest moon tales of two towns 3ds – førsteinntrykk

Selvfølgelig burde jeg ha lagt meg rett til å sove I går, men med et nytt spill var ikke valget vanskelig. Jeg krøp inn under dyna og slo på min 3ds og fikk ikke bare erfare det nye harvest moon spillet, men også hvordan 3d funksjonene virket.
Det første som slo meg med spillet var hvor nydelig alt var, dette føltes virkelig som et lite paradis. Jeg slo 3d effekten av og på for å se om det påvirket følelsen, selvfølgelig ble det små forandringer men stedet var det samme lille paradiset. Som jeg har klart å se er det hovedsakelig personer og tekst som blir påvirket av 3d funksjonen. Selve spillet går på øverste skjerm (3d skjermen) og den nederste er brukt til informasjon/meny og minispill.
Jeg har ikke kommet lengre enn til slutten av dag to i spillet, er mange introduksjoner man må igjennom på starten og jeg følte jeg burde få med meg alle. Jeg er en erfaren harvest moon spiller og kan prinsippet, men det er greit å få med seg de små forandringene de gjør fra spill til spil. Man slipper en del tabber og sparer en del tid i lengden på det.
Det var et hardt valg å måtte velge i mellom dyr og planter, jeg lot navnet på byen avgjøre og valgte bluebell og dyrehold. Jeg fikk som innflytningsgave både en ku og en høne som allerede var voksne, dette gjør selvfølgelig starten lettere. Med begge dyrene kom det instruksjoner om hvordan du skulle ta vare på dem, om du gikk glipp av noe er det ingen grunn til panikk, du kan lese instruksjonene om igjen på biblioteket.
De har også innført oppgaver i spillet, en stor oppslagstavle i sentrum av byen hvor de andre personene kan sette opp oppgaver til deg, du får belønninger om du klarer dem, ingenting skjer om du ikke klarer dem. De tre første oppgavene jeg har fått er ekstremt lette og handler mest om å lære deg spillet, håper på litt utfordringer her etter hvert.
Historien til spillet er at det er to byer som ligger på hver sin side av en fjelltopp. Den ene driver med dyrehold og den andre med landbruk. De pleide å være venner og samarbeide, men etter en krangel om hvilken by som lagde best mat ble Tunnelen i mellom byene stengt av et stein ras, de neste hundre årene har byene hvert i stadig krangel. Det blir din oppgave å få byene til å bli venner igjen og etter hvert åpne tunnelen.  Du fikser vennskapet under mat festivalene som er fire ganger i sesongen, den eneste gangen byene møter hverandre.
Spillet virker som en blanding av det beste fra wii spillene og de siste de spillene. Du kan hoppe og fange insekter med hendene (grand bazar) du kan bli venner med mange ville dyr (tree of tranquility, animal parade) minispillene fra harvest moon de og kontrollene som vanlig ds spill.
Siden jeg bare har kommet til dag to er det vanskelig å kommentere hvordan spill funksjonene er, men jeg kan allerede si at minispillet hvor du skal klappe kua di absolutt ikke fungerer med 3d. det at bildet var på begge skjermene, men at du bare styrte på den ene gjorde meg forvirret og grafikken med 3d på var elendig.
Men jeg gleder meg til og utforske det nye området, hvor du får bevege deg ganske fritt. Møte alle de nye personene og se om jeg klarer å få byene til å bli venner igjen.


 

Leave a Reply