bok: poison study – Maria v. snyder
Yelena er på vei opp fra fangehullet, hun vet at det er hennes tid til å bli hengt, hun er en morder. overraskelsen blir derfor stor når hun blir tilbudt jobben som giftsmaker for kommandøren. reglene er vist slik at den neste til å bli henrettet skal få tilbudt jobben etter at den forrige dør. Hun er ikke dum, et liv med fare for gift er bedre enn ingen liv i det hele tatt, hun må bare overleve opplæringen først. alle er dessverre ikke like glad for yelena sitt lille smutthull, generalen som var faren til han hun drepte, lever for å se yelena drept. Yelena opplever at det ikke bare er sinte fedre og gift som blir farer i det nye livet hennes, hekser jakter på henne og sinte hushjelper gjør alt de kan for å gjøre livet hennes surt. sakte men sikkert får vi også bakgrunn historien hennes som forklarer hvorfor hun tok livet av sønnen til han som tok til seg henne og 30 andre foreldreløse barn. dette er første bok i study serien som følger yelena, selv om det er en serie er hver bok enkeltstående og avsluttes. historien er satt til en fantasiverden og landet  Sitia, et tidligere kongerike som falt for kommandanten sin hær for 15 år siden. landet er nå blitt et diktatur med strenge leveregler, det er delt inn i 7 territorier som igjen styres av hver sin general. alle må gå i uniformer og bidra til samfunnet, men folk ser ikke nødvendigvis på dette som et nederlag, mange er glad for å bli kvitt den undertrykkende kongen. jeg ble mye mer fasinert av historien enn jeg hadde trodd, utviklingen av yelena sin karakter og den sakte introduksjonen av nye karakterer gjorde boka god å komme igjennom. jeg var veldig fornøyd.
 

Leave a Reply