lille pus på haugen der…

i dag var jeg også å hilste på den katten jeg er så bekymret for. ingen floker fikset og heller ingen andre tegn til at noen har sett til den. jeg lå å tenkte på det i natt og har bestemt meg for å ikke gjøre noe denne uka, bare holde øye med den. hvis ikke den har blitt stelt med innen tirsdag ringer jeg dooa og får dem til å hente den. da har eierne fått en uke på å reagere.
hvis jeg klipper og steller katten nå kan jeg ikke se om noen andre tar vare på den, og derfor ikke vite sikkert om det er riktig å ringe dooa eller ikke.
prøvde å ta bilder av den i dag.
etter å ha kost litt med den, og den gikk videre tenkte jeg at jeg kanskje hadde funnet ut hvem eierne kunne være. med tanke på hvor den går tenkte jeg det kunne ha hvert den nye katten til de som eide pelle svanseløs.
pelle svanseløs er en katt uten hale, tanta og kusina mi har gitt den dette navnet da vi ikke vet hva den heter. den har tuslet rundt på samme område som den nye svarte katten i veldig mange år. da vi møtte den for første gang var den allerede gammel og nå 10 år etterpå har det ikke hvert så overraskende at vi ikke har sett den på 2 år.
men akkurat da jeg hadde kommet frem til denne konklusjonen dukket selvfølgelig pelle også opp. så da er jeg like usikker som før. ( pelle er en sunn og frisk katt som man kan se blir tatt godt vare på, vi vet ikke hvorfor den har mistet halen og kommer nok aldri til å finne det ut heller)
men å se pelle gjorde avgjørelsen min mer bestemt, ingen bedring innen tirsdag og jeg ringer dooa.

This Post Has 3 Comments

 1. Hege

  viss du bestemmer deg for å stelle katten og fikse pelsen hans så bruk for all del ikke saks som du nevnte i et tidligere innlegg. floker på katt kan sitte så nært huden at du risikerer å klippe i selve huden på katten… og det er jo ikke særlig bra! bruk heller en liten elektrisk klippemaskin!:)
  p.s supert at du bryr deg så masse om dyr… skulle vært flere som deg! 🙂

 2. jiiji

  Hege: eg er fullstendig klar over hvor tett huden flokene kan sitte, men min erfaring og ekspertise er med neglesaks, forsiktighet og tålmodighet. min langhåret pus som ofte får floker hadde fått panikk av en klippemaskin.
  ofte kan man klippe toppen av floken og så klare å løsne opp resten med hendene

 3. Hege

  joda, ser den. Derfor bruker jeg klippemaskin som lager minst mulig lyd! 😉 Man får bort alt og det går fort så pus slipper å ligge/sitte så lenge…og katter er jo ikke alltid så veldig tålmodige! Det finnes også spray som kan hjelpe med å løsne floker. Men om floken er veldig stor, slik at pelsen er tovet så er ofte klippemaskin det beste og avogtil eneste alternativ etter min erfaring. MEN, om katten får totalt panikk og angst må man jo ta det til etterretning.
  Har jobbet en del med stell og pleie av katter og har tatt imot hjemløse katter som er blitt mishandlet og forlatt.. Det er sårt å se et dyr som ikke har det bra.. men godt å se at andre mennesker bryr seg.
  Håper det ordner seg med katten! lykke til! 🙂

Leave a Reply