hjelpe en katt

på vei hjem fra mamma i går møtte jeg på en nydelig katt, da den hørte at jeg pratet til den snudde den seg og kom løpende til meg. kjempe kosete og selskapssyk fikk jeg et møte som små rystet meg.
det første som slo meg var pelsen til katten, å ta på den var som å ta på strå, tørt, pistrete og stive. den flasset veldig og jeg syntes den virket litt vel tynn. men det var floken på ryggen som virkelig fikk meg til å tenke. halve venstresiden er bare en gigantisk floke, ellers er det mange andre små floker i pelsen. jeg har også mistanke om flått bitt rundt halsen.
nå vet jeg at katter kan få floker fort, og at det er røyte tid og pelsen kan bli påvirket av det, så når jeg gikk i går lovet jeg at jeg skulle se etter den de nærmeste dagene. og om ingen hadde tatt flokene innen i morgen skulle jeg gå ut med saks og gjøre det selv.
jeg møtte på pusen igjen i dag, nærmere blokka mi. jeg synes fortsatt den virker tynn og flokene er like ille som i går, så den har ikke hvert inne i natt.  jeg satte meg ned på gresset og katten klatret opp og la seg på fanget mitt, her ble den liggende til jeg måtte gå. den brydde seg ikke om hunder eller mennesker som passerte så den er veldig trygg.
men når den lå på bena mine la jeg merke til dråper på pelsen dens, store blanke dråper. jeg forsto med en gang at det kom fra katten sitt ansikt, men jeg er ikke sikker på om det kom fra snuta eller øynene ( jeg tror snuta). dette betyr at katten antageligvis er syk også.
jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, jeg skal holde løftet om å gå ut med saks i morgen tenkte jeg skulle ta med noen biter tørr for også. har den blitt stelt med får den ikke noe, men har den ikke må jeg vurdere om jeg skal ta med meg reise bur ut og fange den. få sendt den ned til kattehuset eller dyrelegen. jeg faktisk vurderer å pleie den selv og så finne hjem til den da jeg er redd for at den skal bli avlivet ellers.
men jeg har jo også mine to katter å tenke på, de er ikke vaksinert så i dag tok jeg å gikk rett inn på badet å puttet alle klærne inn i vaskemaskinen og vasket meg før jeg lot kattene hilse på meg. men jeg tror ikke det er katteinfluensa eller katteaids som feiler katten ute, den er for frisk til det.
uansett har jeg ikke tenkt å ta noen avgjørelser i dag, i morgen klipper jeg den og ser om jeg merker noen tegn til mennesker som steller med den. hvis jeg fortsetter å møte på den og den fortsetter å virke syk må jeg gjøre noe i løpet av en uke.
katten er forresten nesten helt sort, den har noen få brune flekker i pelsen og en brun stripe nedover snuten. om noen kjenner eieren og vet om den er savnet så si gjerne i fra, den går i østerliveien på Lambertseter.

This Post Has 4 Comments

  1. Fint den har noen som tenker på den da 🙂 Er mange katter som har det fælt – og eiere som overhode ikke tar vare på den. At de heller tar livet av den enn å klippe av den floker. Ikke minst ikke tar den med til legen når den er syk. Håper du får orden på den da 🙂

  2. jiiji

    LifeOfPorn: mest håper jeg at jeg slipper, at eierne har hvert borte i helga og jeg finner en ny stelt katt i morgen.
    men jeg klarer ikke å sitte å se på at den lider

  3. Nei, det er jo bare menneskelig det 🙂 Kan jo hende den har rømt da. Slik at den ikke har noe hjem atm 🙂

  4. jiiji

    LifeOfPorn: derfor jeg la med en beskrivelse, og om den er merket så vil dyr legen finne eieren dens

Leave a Reply