film: the hungergames
jeg er imponert over hvordan filmen har klart å rive seg så vekk i fra battle royale, likhets stempelet kommer nok alltid til å være der, med det går ikke an å kalle denne filmen ett plagiat.
I motsetning til boka får vi her med oss litt mer hva som skjer rundt spillet og hva folkene utenfor arenaen tenker. for de som har lest bøkene er lite av dette overraskende fordi det dukker opp i bok to, men med disse små hintene bygger filmen klare broer til bok 2, noe som boka manglet.
filmen er ikke spesielt skummel, det var en sene folk skvatt av, og da ristet hele stol raden. det var mest de som hadde lest boka som skvatt fordi vi hadde forventet oss noe helt annet.  filmen var bra og det var aldri et tidspunkt hvor du sjekket klokka for å se hvor mye av filmen som var igjen.
men som de fleste filmatiseringen av bøker følte jeg at det manglet en del ting, ingen sener, men følelsene boka skaper. du får aldri helt fatt i følelsene Katniss har for Rue og grunnet dette blir opprørene litt overraskende. poengene med fuglen, tre finger hilsningen og kjærligheten som får denne jenta til å bli elsket er vanskelig å få med seg. de er med, men ganske redusert.
men som jeg sa, filmen var god og jeg satt ikke igjen med følelsen av kopier, slik jeg gjorde etter den første boka.
(redigert 27.09.16)  

Leave a Reply