bok: grave suprise ( Harper Connelly series 2)- Charaline Harris

Harper Connelly har blitt leid inn av en professor på et collage, han har en klasse hvor han prøver å henge ut alle synske som de svindlerne de er.
i området til skolen ligger det en gammel kirkegård, og for ikke lenge siden fant noen gamle papirer som beskrev hvem de døde var og hvordan de døde, den ultimate situasjonen for å avsløre en svindler som sier hun kan vite hvem de døde er og hva de døde av.
klassen synes det er ubehagelig da Harper om og om igjen får rett, det er ikke så skummel situasjon for henne som har en ekte gave. overraskelsen blir stor for alle da hun kommer til den siste graven og ikke finner ett lik, men to. det nyeste liket er av en 11 år gammel jente Harper var leid inn for å finne to år tidligere.
det hjelper ikke at familien til jenta har flyttet hit, for det må jo være en sammenheng med dem her samtidig som liket dukker opp? og enda større blir mysteriet når ett tredje lik blir dumpet i graven noen dager senere. nok en gang befinner Harper og stebroren seg i et drama de ikke kommer unna.

I denne boka blir vi introdusert til flere overnaturlige fenomener, både synske personer og spøkelser dukker opp. forholdet i mellom Harper og stebroren blir mer komplisert, for det er ikke å komme unna at de egentlig ikke er bror å søster. de var bare to ungdommer som flyttet sammen fordi foreldrene deres giftet seg…. vi blir mer kjent med andre personer i harper sitt liv, selv om de ikke har noen stor rolle. først i denne boka det begynner å utvikle seg til en serie.

spennende start, men ble litt paff i midten. vet ikke om dette var fordi jeg da hadde hørt på i for mange timer i strekk, eller om det var boka. det dukket mange teorier opp i hodet mitt mens jeg leste og selvfølgelig var en av disse riktig 8 det skulle bare mangle med så mange teorier) fortsatt er bøkene mest basert på krim.

Leave a Reply