bok: grave sight ( Harper Connelly series 1)- Charaline harris
Haper Connelly er en kvinne i 20 årene som reiser rundt med stebroren sin og finner lik. da hun var en tenåring ble hun truffet av lynet og fikk en merkelig “gave”, hun kan lokalisere døde kropper og de forteller henne hvem de var og viser henne dødsøyeblikket, sett fra deres synspunkt. hun og stebroren dukker opp i en liten by hvor de har i oppgave å finne en savnet jente. kjæresten hennes ble funnet død for flere måneder siden, antatt selvmord. nå i senere tid mistenker de at han kan ha tatt liv av henne først. Harper møter en bygd som egentlig har liten tro på hennes talent, men når de rike ber om noe… det tar ikke Harper lang tid å finne jenta, og hun kan fort avkrefte teorien om mord/selvmord. selv om hun prøver å unngå å bli dratt inn i dramaet i bygda, vil ikke dramaet gi slipp på henne. flere døde dukker opp og mysteriet blir mer og mer komplisert. politiet lar dem ikke dra før saken er avklart, så Harper klarer ikke å la være å blande seg inn. jeg slet litt med å komme meg igjennom boka, men det kan ha hvert fordi jeg måtte lese den. den fantes ikke på lydbok tilgjengelig i Norge. siden jeg har hvert så dårlig har det hvert vanskelig å bruke ekstra krefter på å lese. ( resten av serien finnes på lydbok) ideen om jenta som ble truffet av lynet og kan finne døde folk er spennende. men uten om hennes evne er boka veldig lite overnaturlig og mest krim. og ikke akkurat agatha christie… siden jeg brukte et år på den lille boka ble jeg egentlig aldri sittende igjen med noe spesielt inntrykk av den. jeg var lettet da den var ferdig fordi jeg da kunne gå over på lydbøkene. men det må jo bety noe at jeg ikke ga opp…

Leave a Reply