bok: the power of six – Pittacus Lore ( oppfølgeren til i am number 4)

spoiler – leses på eget ansvar
jeg satt lenge å tenkte på hvordan jeg skulle skrive om denne boka uten å avsløre for mye, og tilslutt ga jeg opp. mye av det jeg har å kommentere omhandler selve historien og dens utvikling.
The power of six er oppfølgeren til storselgeren i am number 4. vi fortsetter å følge john smith (4), sam goode og Maren Elizabeth ( omtalt mest som 6) i det de rømmer fra paradise med FBI etter dem. Ettersom skolen ble total ødelagt og det ble funnet 5 døde lærere tror FBI at det er en terror handling og John Smith blir etterlyst i hele USA.
4 og 6 må flere ganger bruke kreftene sine for å slippe unna politiet, når de er i ro trener de på kamp. Sam viser seg å være en utrolig god kjemper.
det oppstår et kjærlighetsdrama da både John og Sam blir interessert i 6. Jhon strever med dårlig samvittighet både ovenfor kameraten sin og Sara (kjæresten hans), Sam derimot prøver å være sterk og ikke klage over vennenes åpenbare flørting. dette dilemmaet blir ikke løst i denne boka, så her kan det skje mye. 6 liker forresten begge to.
vi får også vite historien til 6 og historien til sam sin far i løpet av boka. på flukt fra politi og mogadorians og på jakt etter hint og de andre, følger vi gjengen igjennom stater og tilbake til Paradise før 4 og 6 deler seg opp. 6 reiser til spania fordi hun tror det er en av dem der som trenger hjelp. John og sam reiser til mogadorian sin hule for å hente 6 og hans arv.
her redder John nummer 9.
samtidig som vi følger den kjente gjengen i USA, følger vi en jente i Spania ( bytter mellom kapitler i mesteparten av boka) Marina er 17 år gammel og bor i et barnehjem/ kloster i en liten by i Spania, hun er nummer 7. hun og hennes cèpan Adelina fikk en hard start på jorden. etter å ha vandret fattig fra land til land og ikke møtt vennlighet valgte Adelina å slutte å tro på Lorien og ble nonne, derfor lever de i klosteret.
Marina er helt alene, hun passer ikke inn sammen med de andre barna og hun hater gudstjenester og plikter. helst vil hun være ute i grotta si, hvor hun maler bilder på veggen og trener opp kreftene sine. hun føler seg sviktet av Adelina som skulle ha hjulpet henne og prøver å prate med henne innimellom. Hun er ekstremt opptatt av Terroristen John Smith i USA, hun er sikker på at han er en av dem og at han er nummer 4 ( hvorfor skulle eller mogatorians jobbe så hardt med å ta han).
på barnehjemmet kommer det en 7 år gammel jente som akkurat har mistet foreldrene sine i en bilulykke, Marina blir trukket mot denne jenta som fort blir hennes beste venn. Ella og Marina blir et team og siden Ella er så flink til å gjemme seg bort spør Marina henne om hjelp til å finne arven sin, som Adelina har gjemt bort ett sted i klosteret.
samtidig som Ella kommer dukker det opp en mann som viser spesiell interesse for Marina, hun mistenker fort at man er en mogador. redd prøver hun å overtale adelina til å hjelpe henne, samtidig som hun vil beskytte Ella.

 
– slaget i spania blir bygd opp lengre enn det i USA, men allikevel foregår de samtidig. dette gjør at det blir mye hopping fra den ene kampen til den andre og jeg som allerede sliter med intensiteten av en, ble virkelig sliten av å prøve å følge med på to. kanskje dette er lettere om du leser boka selv og ikke hører på lydbok. for i lydboka bytter de på mellom to lesere.
– jeg likte å få mer bakgrunnshistorie om de 10 og hvorfor akkurat de var plassert på jorda, ikke så veldig store overraskelser da. savnet litt forklaring på hvordan 10 kom seg til jorda, vi vet hun var i den andre raketten, men den var jo ikke sterk nok til å nå jorda. kanskje vi får forklaring på dette i neste bok.
– jeg likte hvordan Sam og faren hans var direkte knyttet til John
– mange deler av bok 1 var veldig rettet mot gutter, jeg er litt usikker på hvordan det vil gå med bok 2 som er mer 50/50.
– jeg forstår ikke tittelen på boka, den omtaler 4,6,7,9,10. de er 7 voktere igjen. kreftene til nummer 6 var godt omtalt i bok 1, hun er heller ikke hovedperson i boka ( det er 4 og 7). de er tre som reiser rundt i USA ( med hadley 4). og vi har kun fått møte 5 av vokterne.
selv om det er ting jeg ikke liker med boka, elsker jeg konseptet så mye at boka blir en vinner allikevel. jeg håper at de fleste irritasjonsmomentene blir dekket over etter som resten av bøkene kommer.

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply