film: twilight Breaking Dawn – Part 1
når jeg hørte at de hadde delt opp den siste boka i to filmer tenkte jeg at de bare hermet etter harry potter eller/og gjorde det for å dra så mye penger ut av dette som mulig. jeg må dessverre si at jeg ikke har forandret mening. og ja jeg har lest bøkene og jeg vet det er veldig mye i den siste boka som burde være med. og siden de har hoppet over så mange detaljer i de tidligere filmene trengs det litt forklaringer. men alle disse hendelsene er ikke nok til å lage en fantasy film. det er en dårlig dramafilm om bryllup, forelskelse og graviditet. hovedsaklig handler den om bella sin kamp for babyen sin. men for å skape litt ekstra spenning har man lagt inn noen kamp sener tatt ut av det blå. disse blir bare komiske i sammenheng med resten av filmen. kort sagt føltes filmen ut som en halv film, handlingen var overfladisk og uten overraskelseselemeter for selv graviditeten så du komme. det var ingen ordentlig historie til å bære filmen. den fremsto som om den var laget bare for å vise frem vampyrene. det var noen humoristiske sener i filmen, men de fleste krevde at du hadde lest boka og viste enten hva som kom, eller de detaljene som de ikke gadd å ta med før. men humoren var på et lavt nivå. det hjalp heller ikke noe at salen var full av fjortiser som kniste når de hadde intime sener og klappet når de hadde sex. men igjen kanskje dette var høydepunktene i filmen for dem? jeg anbefaler kun filmen til twilightfan, de vil elske filmen siden den har med mange detaljer fra boka. resten vil nok kanskje sitte igjen og tenke å hva skjer nå?

This Post Has 4 Comments

 1. Christine

  Altså jeg har ikke noe imot at du sier din mening om breaking dawn, men det du kanskje ikke helt ser med edward og bella og selve twilight, er at de har en så sterk kjærlighet for hverandre, det er en kjærlighet som ikke særlig mange mennesker føler!
  Dette er nok hovedsaklig det som handler mest om twilight! en veldig spesielt kjærlighet mellom en vampyr og et ordinært menneske!
  Pluss det at de delte breaking dawn i to parter, var nok ikke for å herme etter harry potter…. det var fordi boken var såpass lang, at for at de kan kunne få med mesteparten som står i boken, slik at de slipper å lage en film hvor de hopper over en god del, da måtte de dele den opp i to deler, og dette ville ikke blitt en så veldig kjek film hadde den blitt lagt i bare en del…. så å følge litt med på hvorfor de lager to deler, kunne kanskje vært litt smart eller ? før du begynner å sier at twilight hermer itte harry potter!….

 2. jiiji

  Christine: morsomt…
  hva twilight handler om vet jeg, og at jeg valgte å se filmen så fort burde jo hinte om at jeg er en fan selv. men en dårlig film er en dårlig film enten man er fan eller ikke.
  jeg forstår det er vondt at noen slakter noe du er fan av, men enkelte ting passer bedre i en bok enn på film.
  harry potter og twilight har hatt akkurat det samme problemet. det er for mye detaljer til en film, men alt for lite til to. harry potter kom litt bedre ut av det hele,men bare litt.
  som fan av begge seriene har jeg ikke tenkt å kaste meg inn i en lang debatt over hvilke av bøkene som er best, de er helt forskjellige. dette er basert på ren observasjon, men vær så snill å slutt å hinte om at folk er dumme fordi de ikke mener det samme som deg, det er bare komisk.

 3. Chris

  Christine: Er du ikke oppe forbi sengetida di? Tydeligste fjortiskommentaren jeg har lest så langt i år!
  Du kan jo prøve å faktisk lese innlegget du bruker tid på å utforme en kommentar til, før du kommenterer neste gang. Og ja, de tjener enormt mye mer penger på å dele opp filmen i to, med en så fanatisk horde av fjortenårige jenter som venter på neste film, så det er nok en god grunn til at filmselskapet valgte å gå den veien, i tillegg til at man får med seg litt mer fra boka. Så du kunne kanskje gjerne ha vært litt “smart” selv, før du la ut om noe som du tydeligvis ikke viste alt om.
  Du er naiv, frekk og søker desperat bekreftelse fra andre for dine meninger, så du får bruke litt tid på å se på deg selv før du kommenterer andre. Ha en god natt! 😉

 4. Christine

  Jiiji: Jeg forstår måten du ser det på, måtte bare legge inn en liten mening fra meg 🙂 Og det at du var fan var jeg ikke helt klar over, på grunn av at jeg fant aldri en settning hvor det stod det,men nå vett jeg det 🙂
  Chris: Har egentlig ikke noe kommentar til det du nettopp skrev, jeg er ikke akkurat en fjortis, men fjortiskommentarer forblir fjortiskommentarer, ikke noe du kan gjøre me det 😛
  Er like langt over min sengetid som det er med din 😛

Leave a Reply