gjeste innlegg fra nattmennesket

Det er stille om natten. Jeg sitter her med laptopen, en kopp te, samt en arbeidslampe som kaster skygger utover arbeidsværelset. Her sitter jeg alene med tankene mine. Kanskje har jeg musikk på, men aller best er det stillheten om natten jeg søker. Sove kan jeg gjøre siden. 

I dag har jeg hatt en helt grei dag. Jeg sto opp seint, og drakk morra teen min, før jeg besøkte foreldrene mine. Men besøket ble kort. Pussig det der når jeg har fått min egen leilighet. Men om natten er jeg alene med tankene mine. 

For det er om natten de mørke tankene presser seg frem. Hvor skal jeg begynne. Jeg tenker ofte på fortiden, og det som har hendt. Alle valgene jeg har gjort både når jeg har vært syk og frisk, og det er ikke alltid like enkelt å tenke på. Men mye av det vonde har jeg fortrengt og erstattet med hyggeligere minner. Jeg velger å tenke: Jeg har gjort noen dumme ting når jeg var syk (for eksempel bruke mye penger). Men det var ikke så galt at jeg fikk rydda opp i det. 

Men samtidig er jeg ydmyk. Jeg har alltid hatt venner og familie som har stilt opp for meg. Jeg føler meg trygg selv om jeg vandrer gjennom skyggens dal. 

Uansett hvor mørkt det kan vær, kan man alltids tenne et lys. For selv i svarte mørket er det håp. Og det håpet må man la gro, og ta vare på de øyeblikkene som er positive. Jeg har lært at gjennom positive tanker, gjør man positive handlinger. 
Klokken nærmer seg 03, og jeg er fremdeles våken. Det er deilig med denne stillheten. 

Av og til kan dagene være masete. Noen ganger føler jeg for å lukke meg inne. Noen dager gjør jeg nettopp det. Kanskje jeg leser en bok, og tar meg en tur på butikken senere, og skjemmer meg ut med noe godt. Ja hva mener jeg med noe godt? Joda da mener jeg coca cola og stratos. Ikke det sunneste. Men jeg kaller det mental hygiene. 

Jeg ser fremover. Men tar et steg av gangen. Jeg er ikke en person med de store fremtidsvisjonene. Jeg er realistisk av meg, men samtidig også litt eventyrlysten. Noen egenskaper kan ikke all verdens psykofarmaka ta fra meg. Jeg er kanskje trøtt og har lite energi for tiden. Men alt har sine grunner. Nå er jeg på rett vei. og den veien går jeg ikke alene. Jeg er glad i livet, og vil ha mer.

Nattmennesket

Leave a Reply