bok: Charlie and the chocolate factory – Roald Dahl

jeg har selvfølgelig sett filmen, men jeg leste ikke boka som barn. jeg husket svakt kommentarer om ting som ikke var helt likt med filmen og boka ( noe som er vanlig) så jeg bestemte meg for å høre på boka også.
jeg hørte på den som lydbok.
lengde: 3 t 35 min
lest inn år: 2001
lest inn av: david thorpe
jeg ble ganske tidlig litt usikker på om boka var en omskrivning etter filmen, eller om filmen kunne ha hvert så lik. på starten slet jeg med å finne forskjeller, hvis dette var originalen har de hvert flinke til å lage film lik boka.
selv om det var lite spenning i boks siden jeg hadde sett filmen var den herlig å høre på. jeg følte virkelig at jeg var med på turen rundt om i fabrikken. og jeg kan forstå at dette er et spennende og fantastisk eventyr for barn.
litt askepott setting, med den fattige gutten som vinner billetten som vil gi han og familien sjokolade for resten av livet. for ikke å snakke om alle de andre opplevelsene han får.
anbefales på det sterkeste

This Post Has 3 Comments

 1. Santar

  å, Roald Dahl ja, veldig god forfatter det.
  Husker ikke så mye av selve boken Charlie og sjokoladefabrikken, men husker at den begynte å skille seg fra den filmen fra 70 tallet ganske mot slutten.
  Vel det og at jeg hadde fryktelig lyst å smake på sjokoladen 😛
  Husker jeg likte mange av bøkene hans, Heksene, Mathilda og Danny og den store fasanjakten, virkelig gode bøker alle sammen.
  Kanskje jeg burde lese noen av dem om igjen 😉

 2. jiiji

  Santar: vel du har ikke vokst fra dem 😉 det er nemlig umulig.

 3. Santar

  ja er det jeg har tenkt også 😉

Leave a Reply