katter vs. veps

i går kom det inn veps på soverommet mitt for første gang denne sommeren. jeg lå å spilte dsi i senga da jeg hørte den første gang. egentlig trodde jeg bare den fløy forbi.
etter en stund ble Luna veldig opptatt av vinduet og jeg hørte igjen vepsen, jeg satt å så på henne følge noe usynlig med øynene. veldig gira. de nye persiennene mine sitter så tett på vinduet at jeg ikke klarte å se vepsen.
jeg bestemte meg for å legge meg, men måtte en rask tur på toalettet først, stakkars luna tenkte at hun gjorde noe feil og løp å gjemte seg. men de jeg gikk inn på badet og ikke fulgte etter henne brukte hun ikke lang tid på å komme opp i vinduskarmen igjen.
når jeg la meg sa jeg til henne at jeg oppfordret til veps jakt, hun var fortsatt skvetten, noe så morsomt må da være forbudt? etter å ha ligget å hørt på katten og vepsen en stund bestemte jeg meg for å se om den var inne eller ute. det tok mye snurring på markisene for å klare å se den. den var godt gjemt og inne.
nå kom sirius også inn og luna flyttet seg bak meg og opp på det lille akvariet, sirius tok plassen i vinduskarmen. jeg prøvde å snu persiennene slik at vepsen syntes og at sirius kunne ta den. men han ble til tider så opptatt av meg at han glemte vepsen. endte med at jeg måtte peke på vepsen for han, og nesten sette fingeren på den for at han skulle se den.
det tok ett slag og vepsen lå på vinduskarmen, men utenfor. jeg lot det bare være og gikk å la meg igjen. det hadde ikke gått lang tid før jeg hørte vepsen igjen. den hadde flydd inn igjen. kattene var på plass igjen, men denne gangen klemte jeg den i persiennene da jeg lette etter den. den var skadet og falt ned. jeg dyttet dem godt vekk fra vinduet og nok en gang gikk å la meg.
enda en gang reagerte jeg på kattene i vinduet, vepsen prøvde desperat å komme inn igjen og kattene slo etter den. jeg ga opp og ga den skadde vepsen ett blås og vips så var den borte. lurer på hva som var så bra med soverommet mitt at han ville inn tre ganger… sirius var veldig skuffet over at han ikke fikk den.

This Post Has One Comment

  1. Santar

    Må jeg si den vepsen ville virkelig iek gi seg, samme hvor mye den ble kastet ut gang på gang.

Leave a Reply