serie: x-files

jeg husker da jeg var ung å så på x-files sammen med mamma, noen av episodene var så skumle at jeg ville ha mareritt om dem i mange år senere. hele serien fikk meg til å slutte å se på og lese skrekk, sci-fi og fantasy.
vel unntaket var vel harry potter og charmed. jeg elsket magi, spesielt god magi.
for noen dager siden gikk jeg lei av at alle tv seriene jeg følger med på har sluttet, så jeg bestemte meg for å gå igjennom eventuelt nye serier. de siste årene har min glede for skrekk og fantasy tatt nesten overhånd. min x sa det var fordi jeg prøvde å ta igjen for alle de årene jeg holdt meg unna,men sannheten er nok bare at akkurat som når jeg var yngre vet jeg hva jeg egentlig liker.og det skal veldig mye til for å skremme meg.
jeg følte at jeg nå kunne prøve meg på x-files igjen, der er det ihvertfall mye å se på.
det første som slo meg var de dårlige 90 talls bildene, de plager meg ikke men jeg har en vane å plukke ut 90 talls filmer på dem. det var litt morsomt. når jeg så de første episodene kjedet jeg meg noe sinnssykt,hvordan kan jeg ha syntes dette var skummelt som ungdom? selv om episodene tok seg opp litt er det fortsatt ikke en glede å se på dem. det er som om de er holdt tilbake så mye at de tar livet av spenningen. og all byråkratiet kjeder meg veldig. men trenger noe å se på til maten så det blir x-files. jeg overlever dem ihvertfall og kanskje neste sesong blir bedre.
det jeg fikk oppleve første natta etter jeg så det igjen var barndoms skrekken min, jeg vet ikke hva som trigger det eller hva den egentlig er redd for, men det var en merkelig natt. kanskje det skjedde fordi jeg hadde tenkt så mye på hvor redd jeg var før. for angsten hadde ikke noe med det jeg så på x-files å gjøre. vel… uten om at jeg er redd for å se noe andre ikke gjør (redd for å bli psykotisk). etter den natta gikk angsten fort over igjen så må ha hvert et minne, men for et minne og selv om jeg ikke trodde på angsten nå skjente jeg tyngden av den. gud jeg må ha hvert livredd som barn.

This Post Has 2 Comments

  1. Santar

    Er mange serier som begynner høvelig svakt.
    JDen tar seg godt opp etterhvert.
    Tror det bare var i starten den har detr der litt lavbudsjetts 90 talls utseende. Håper du kommer deg til sesong 2.

  2. jiiji

    Santar:har planer om det 😉

Leave a Reply