bok: i am legend – Richard Matheson

SPOILER ADVARSEL BÅDE FOR BOK OG FILM

 

jeg sitter her og er rystet, det tok meg litt mindre enn to dager å komme igjennom i am legend på lydbok, mine tanker om boken før jeg leste den var hovedsaklig basert på filmen, jeg ble overasket….jeg valgte boken siden den handler om tre av de tingene som fasinerer meg mest i litteratur. apokalypse, overlevelse og vampyrer.

boka var god og spennende og slutten var ikke forventet. aldri helt den store thriller følelsen, men virket ikke som om den gikk for det heller. innimellom ble det litt tungt med all fag pratet og litt hardt for meg med selvmordstankene men i boka veldig forståelig. boka handler om en mann som opplever å være det eneste mennesket på jorden etter at en vampyr infeksjon smitter alle andre. med andre ord, det er han mot vampyrene. boka tar for seg litt av hva han må gjøre for å overleve, hvordan han fyller dagene og etterhvert hvordan han lærer seg mer og mer om vampyrene. Innimellom hopper vi tilbake i tid til da infeksjonen startet og kona hans og datteren hans døde, minner er viktige og harde. det er to store forskjeller i mellom boka og filmen. det første er selvfølgelig årstiden og hva slags informasjon man har tilgjengelig. boka er skrevet i 1954 og filmen lagd i 2007.* (det er lagd flere filmer på boka) andre forskjellen er hvorfor han er en legende, og her er boka mye bedre enn filmen. filmen forteller at han ble en legende for de han fant kuren og reddet menneskene, rett og slett en helt. i boka derimot er menneskene fortapt og det skapes en ny rase av levende vampyrer, disse vampyrene ser på han som verdens verste skapning fordi han dreper dem og dermed har han byttet plass med vampyrene. han er den skumle legenden om monsteret som dreper deg mens du sover. dette innser han i det han skal dø. genial slutt. både film og bok er veldig triste, men jeg likte boka best. *Filmer basert på og inspirert av I am Legend: The Last Man on Earth The Omega Man I Am Legend I Am Omega Night of the Living Dead.

This Post Has 2 Comments

  1. Santar

    Bra boken var bedre enn filmen, for den kunne vært bedre synes jeg.

  2. jiiji

    Santar:bøker pleier å være bedre enn filmer, eneste untaket jeg vet om er twilight

Leave a Reply