bok: Dead Reckoning – Charlaine Harris

nyeste boka i true blood serien eller southern vampier series som den ble kalt før tv serien dukket opp. Dette er en bok jeg har ventet et helt år på, ulempen med å lese dem så fort. jeg var både fornøyd og skuffet over boka på en gang.
denne boka har to hovedtemaer krigen i mellom erick og victor og sandra pelts sitt raseri mot sookie, samtidig starter nye konflikter å vise seg og sookie får endelig vite hvorfor hun er telepatisk.
først å fremst elsker jeg sookie stachouse, ihvertfall den som fremstilles i boka. å lese videre om hennes balanse mellom å være “normal” og hennes venner i den overnaturlige verden er spennende. det er alltid en blanding av kjærlighet, krig og konflikter i bøkene.
dessverre er bøkene blitt som en såpeopera med en episode hvert år, du føler hele tiden at du starter på en historie som ikke fullføres, noe som er riktig siden den historien kan fullføres i neste bok eller 4 bøker senere. hun er flink til å holde tråden igjennom bøkene og historiene, slik at du ikke sitter å tenker hva skjedde nå. det er heller ikke for mye gjentagelser av ting som allerede har skjedd.
jeg hadde virkelig håpet av denne boka skulle handle om konflikten i mellom de overnaturlige og menneskene, de fleste leserne mener at det er en krig på vei. men hun haler ut historien på en måte som egentlig gir deg lyst til å stoppe å lese. dette startet med forrige bok, som jeg sa føltes ut som første kapittel i en bok, denne boka føltes ut som andre.
men jeg kommer sikkert til å glede meg til neste bok også….

Leave a Reply