bok: i am number 4 – Pittacus Lore (James Frey and Jobie Hughes)

konseptet i denne boka var så bra at jeg hadde allerede lagd meg mange historier i hodet før jeg begynte å lese boka. det er et konsept som rett og slett satte tankene i spill.
En planet blir angrepet av en annen, for å redde folkeslaget sitt sender de 9 barn og guidene deres ut i verdensrommet for å vente der til krigen er over. dessverre blir planeten så ødelagt at de ikke kan returene dit enda, så de setter kursen mot Jorden. nærmeste planet som kan holde liv.
selvfølgelig kommer fienden deres etter dem, men de er beskyttet av en sjarm som gjør at de kun kan drepes i rekkefølge. når de kommer på jorden sprer de seg, for om de møtes vil sjarmen brytes og de er fritt vilt.
når en blir drept blir de andre merket med en sirkel på benet sitt, slik at de vet hvor mange de er.
etter som de blir eldre vil du utvikle krefter, hva slags krefter dette er viser seg etterhvert mens de kommer.
boken starter med en forhistorie hvor nummer 3 blir drept, vi skal følge nummer 4, jhon Smith.
han oppdager at nummer 3 er død på en fest og han og guiden hans må flytte nok en gang, denne gangen flytter de til ohio – paradise. hovedoppgaven til jhon er å holde seg anonym, noe som ikke er så lett når han forelsker seg i x kjæresten til skolens bølle. det hjelper heller ikke at kreftene hans begynner å komme, og de viser seg ikke alltid på de riktige plassene. med andre ord han gjør ikke en så god jobb med å holde seg anonym.blir de oppdaget, ser noen at han ikke er som andre er det viktig å bare dra fra alt og flytte til et annet sted, men nå som jhon er forelsket nekter han og uten å mene det setter han sitt eget liv og alle vennene sine i fare ved å bli.
første del av boka er som en ungdoms kjærlighetsroman med litt overnaturlige sider i, innimellom blir man litt oppgitt over dem og intrigene på skolen. helt klassiske jeg må ikke bli oppdaget situasjoner som er i alle serier, bøker, filmer osv… hvor en har super krefter. den blir aldri kjedelig, men du klarer å tenke på andre ting innimellom. ingen overraskende plott.
andre del av boka derimot er overfylt med krig og død, de skal virkelig ta igjen for all romansen på starten og innimellom må du rett og slett ta pustepauser i mellom all slåssingen (for de gjør det ikke). rett og slett for mye av det gode, til alt slutter med løfte om mer krig og drama i senere bøker.
det blir lagt mange tråder til en ny bok, denne skal hete power of six og handler om nummer 7 (virker det som)
all krigingen gjorde at jeg måtte ta meg ett par dager for å få hodet mitt til å egentlig komme igjennom ting. boka var fin, kanskje ikke det man vil kalle en genialt bra bok, men det er ikke slike jeg er ute etter. synes midt i mellom er helt greit. den legger seg sammen med alle de andre greie fantasy bøkene som kommer for tiden.
bedre en twilight, langt fra harry potter… men som sagt elsker konseptet og gleder meg nå til å se filmen.

Leave a Reply