bok: glass houses/ morganville vampier series – rachel caine/Roxanne Longstreet Conrad

dette er en ungdomsbok som følger Claire Danvers, en 16 år gammel jente som er et geni. hun har fullført highschool og fått tidlig innpass på universitetet. hun kunne ha kommet inn på hvilket som helst, men foreldrene var skeptisk til å sende henne alene ut i verden så ung. de lagde en avtale at hun skulle gå ett år på texas prairie university i morganville, siden dette var nærmere hjemmet hennes.
Allerede på starten kommer hun i konflikt med skolens “dronning” og forstår fort at denne jenta vil kunne ta livet av henne uten å blunke. hun rømmer ut i byen for å finne et nytt sted å bo, men aner ikke hvilken verden hun kaster seg inn i. morganville er nemlig styrt av vampyrer og de som er i byen må følge reglene deres, noe hun sakte men sikkert finner ut.
hun finner et sted og bo og venner i glass huset, her bor Michael, en ung mann som sover om dagen og er våken om nettene. eve, en ghoth jente som jobber i den ene kaffebaren i byen og shane, michaels bestevenn som hovedsaklig spiller zombie spill på tv`n.
konfliktene oppstår da hun sakte forstår hvilken verden hun har kommet opp i og at jenta som hater henne er ordførerens datter. hennes sans for rettferdighet, evne til å ikke holde kjeft og nysgjerrighet setter henne straks inn i konflikter med vampyrene.
vampyrene i morganville er slik vi ser for oss vampyrer, egoistiske rovdyr. men i denne byen er det satt opp regler som skal prøve å holde ting i ro. ikke alle er like glad for disse reglene. jeg likte boka ganske godt.

Leave a Reply