brent katt

huff, i går satt jeg og koste meg med en film inne på stua. jeg hadde tent opp masse levende lys sidenjeg synes dette er veldig koselig. og litt kos må man ha når man sitter oppe alene hele natta. et stykke ut i filmen kjente jeg en veldig stram lukt, noe var brennt. jeg gikk igjennom alle lysene og alle ovnene i leiligheten og fant ikke noe feil. regnet med at noe hadde falt ned i en av lysene og brent opp. trygg gikk jeg tilbake til filmen min og bare frustrerte meg smått over den stramme lukta.

ca en halvtime senere tok jeg sirius i å prøve å spise opp veden min, noe han er veldig glad i. jeg sa navnet hans strengt og han tittet opp på meg. underdannig krøp han bort til meg der jeg satt i stolen og tittet med gjevne mellomrom opp på meg for å se om jeg hadde tilgitt han. noe jeg selvfølgelig gjorde etterhvert. jeg slo hånda på fanget slik jeg pleier for å si at han får hoppe opp, det tok han ikke mange sekundene.

men da han la seg i fanget mitt slo lukta mot meg strammere en noen gang, og det tok bare en klapp for meg å kjenne den brente pelsen. den var stiv og klebete på den ene siden av han. jeg fikk fulstendig hjerte stopp et øyeblikk og gikk over hele kroppen hans for å kjenne etter om det var noen steder hvor han hadde vondt, eller andre steder hvor det var brent. etterpå gikk jeg å hentet en klut og prøvde å vaske vekk det værste av lukta og svidde pelsen.

de som har katt vet at det verken er lett å kjenne over om en katt har vondt noe sted eller å vaske dem i mot dems vilje. så jeg måtte tilslutt gi opp vaskejobben. jeg satt smålig panisk og lurte på hva jeg skulle gjøre. skulle jeg ringe akutt dyrlegen og høre med dem eller skulle jeg se det ann. tilslutt bestemte jeg meg for å ikke ringe, siden han lå på den svidde siden, han viste ingen tegn til smerte når jeg koste med han og han manglet ikke pels. men jeg ringte rundt til folk i småpanikk når de våknet da….

teorien min er i hvertfall at sirius har sovnet vedsiden av lysene i vinduskarmen og at pelsen hans har svidd, men ikke tatt fyr. for hadde pelsen tatt fyr haddejeg sett det. jeg hadde nemlig kontroll på lysene mine. så nå blir det ikke noe mere levende lys i vinduskarmen. og jeg skal holde et godt øye med sirius når jeg har på levende lys. problemetmitt er at han er så sinsykt fasinert av flammer. han har ikke ild vett i det hele tatt…

men glad det gikk bra, sirius oppfører seg som vanlig og har fått masse kos….

This Post Has 2 Comments

  1. Lilli

    Oi, det kunne jo gått skikkelig galt. Må alltid holde ett øye med hun min når jeg har brennende lys, hun har aldri gjort noe, men hun sitter og følger med helt oppi og er nysgjerrig.

  2. jiiji

    ja det kunne gått veldig galt. jeg pleier også å være veldig ups på sirius når jeg har ild på. men denne gangen klarte han å “lure” meg. skal ikke skje igjen.

Leave a Reply