Vampire Academy – Richelle Mead
dette er første boken i en serie som følger Rosemarie Hathaway ( Rose) og Vasilisa Dragomir (Lissa) en dhampir og en moroi. følelsen min når jeg leste denne boken var at det egentlig ikke var ment som en serie, men en enkelt stående bok. den er i en helt annen stil en resten av bøkene i serien. Boken starter med at Rose og Lissa blir fanget av vaktene på vampyr skolen sin, de har hvert på rømmen i to år, men vi vet enda ikke hvorfor de har rømt, historien bak blir sagte fortalt igjennom boka. Rose som er en dhampir sliter mer med å komme tilbake på skolen enn Lissa. Dhampirer er halvt Moroi (gode vampyrer) og halvt mennesker og deres oppgave er å beskytte Moroi mot Strigoi (onde vampyrer). hun får all skylden. Rose og Lissa har hvert bestevenner siden førskolen og Rose har som sitt livs mål å beskytte Lissa. Lissa er den siste gjenlevende i sin slekt etter at familien døde i en bilulykke, hun er en prinsesse. mens vi følger jentene i den harde oppgaven med å komme seg inn på skolen opplever de ekkle ting, som for hver gang løser opp en liten bit av historien dems. slik som hvorfor etterlater noen halvdøde dyr i senga til lissa. sammen med tennåringsdramaer som kjærester, rykter og karakterer er dette en helt grei bok.

This Post Has 2 Comments

  1. Maria

    Vampire Academy er en av mine favorittserier! 🙂

  2. jiiji

    Maria: har du lest alle?

Leave a Reply