hva skal jeg gjøre om jeg møter en levende død?

har du muligheten til det, ville mitt førstte råd være å finne ut hva slags levende død du har å gjøre med. vampyr eller zombie?

vampyrer

Kjennetegn: vampyrer er veldig like vanlige mennesker, men de kan ofte ha en litt blekere hud. Noen mener de har røde øyne og andre gule, men dette er ganske usikkert.
møter du en levende død om dagen kan du være ganske trygg på at det ikke er en vampyr siden de fleste hevder at vampyrer er allergisk mot sollys og vil bli til aske om de er ute i det. det er også rykter om at vampyrer kan fly og/ eller gjøre seg om til flaggermus.

Svakheter: største svakheten til vampyrer er at de ikke tåler sollys, men om du møter en hjelper dette deg sikkert lite siden det trolig ikke er noe sollys (obs: om det er sollys er det ikke en vampyr). vampyrer skal ha en svakhet mot tre, og en veldig effektiv måte å drepe dem på er trestake igjennom hjertet. andre måter å skade eller drepe en vampyr på er sølv, kors, ild.

ting som kan være lurt å vite: vampyrer kan ikke gå inn i boliger uten å bli invitert inn, de kan muligens fly/ levitere, dyr kan føle vampyrer og kan varsle deg.

Zombier

kjennetegn: zombier er mennesker som er døde, men i motsettning til vampyrer skiller de seg lettere ut blandt folk. de har ofte skader eller tegn på at de har ligget lenge i jorden. de er helt hvite (mot grå). de har ingen aktiv hjerne så de vandrer ganske målløst rundt til de lukter mat. zombier er trege og det ser ofte ut som om de sleper på kroppen sin.

svakheter: den mest effektive og eneste sikkre måten å ta livet av en zombie på er å kutte av den hodet. men andre ting som skader hjernen skal også være effektivt. (ikke forstår jeg hvorfor siden hjernen er død). annen ting som skal kunne skade dem er om du setter fyr på dem.

ting som kan være lurt å vite: zombier er trege og eier ikke innteligens. så om de ikke lukter deg er du trygg. de vil heller ikke legge planer for å fange deg, men angriper rett på. de bryr seg ikke om de mister kroppsdeler.

 

om sitvasjonen derimot er akutt og du ikke har tid til å tenke over dette sett fyr på den levende døde, da dette skal hjelpe mot begge to.
og husk å ikke bli bitt, ellers hjelper det lite at du kommer fra det hele i live. du vil bli forandret til en av dem.

This Post Has 4 Comments

 1. Santar

  Hmm, dette virker kjent, det er ikke fra boken “håndtering av udøde”?

 2. jiiji

  Santar: nei det er rett fra hodet mitt

 3. Kate

  tror du på dette i virkeligheten?

 4. jiiji

  Kate: det kommer helt ann på hva du lurer på om jeg tror på. om jeg tror at det kan finnes virus eller bakterier, eller at det kan komme virus som har en effekt på mennesker som vi gjøre dem hjernedøde og få dem til å handle på instinkter, dette er like sannsynlig som at svartedauen kommer tilbake. om jeg tror at det vil komme folk opp av gravene, nei. om jeg tror på Hollywood sine zombier nei. men det hindrer meg ikke å ha det gøy med tankene rundt dem.

Leave a Reply