naturmedisin mot tannpine

vel etter nesten en uke med medesiner har jeg bestemt meg for å lene meg til min tro og se hva naturen kan hjelpe meg med. jeg slo opp i tre bøker om kjerringråd, urter og virkninger og klarte å lete frem svar i to av  dem. boka urter fra1628 er litt uoversikkelig når man leter etter sykdommen og ikke planten.

aksel gjerstad sin bok  kjerringråd og homøopatiske husråd har bare et forsalg. tygge kattemynte, så det er bra jeg har to katter og at jeg bestemte meg for å så kattemynte til dem på verandan i sommer, tror det er litt igjen.

ellers har jeg min kjære Frisk med naturens medesin, denne er skrevet av Anne Mcintyre. denne boka har mye å si om tannpine.

 

tannpine er vanligvis et tegn på at en enkelt tann er skadet eller en døende nerve som forårsaker infeksjon og hevelse. oppsøk alltid tannlege når du har tannpine.

– infeksjonen kan gå over i blodet og smitte til andre områder av kroppen. hvis du ikke kan komme deg til tannlege med en gang, kan du holde deg til følgende enkle regler: ikke tygg på noe hardt, det kan forværre smertene. ikke spis noe veldig varmt eller veldig kaldt siden tennene dine blir ekstremt sensitive. og til slutt – bruk yrter for å lindre smertene.

Behandling:

– for å dempe smertene: ha litt eterisk olje av kanel og kamille på en q-tips. legg den fuktede enden mot området som verker. drikk te av humle, kamille, pasjonsblomst eller amerikansk skjoldbærer, tre til seks ganger om dagen, eller tygg på frisk ingefær.

– lag et antiseptisk munnskyllevann av ringbloms, kamille, timian,rosmarin eller rose.

– knus et fedd hvitløk (har kraftig antibakerielle egenskaper) og legg den mot den berørte tannen

– drikk te av antibakterielle urter som solhatt, ringblomst, kamille, timian eller rosmarin, tre til seks ganger om dagen.

 

personlig legger jeg nå min lit på kamille- te.

Leave a Reply